Silverfall | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Silverfall doet bijna direct denken aan games als Diablo, Dungeon Siege en Final Fantasy. Al snel blijkt echter dat ontwikkelaar Monte Cristo haar best heeft gedaan om zich van deze games te onderscheiden. Een designer van de ontwikkelstudio is afkomstig uit de comics hoek en dit is terug te zien in de game. De stijl is cell shaded en heeft daardoor iets weg van een strip. Silverfall is echter meer dan een standaard RPG waarin een verhaallijn centraal staat en er wat monsters een kopje kleiner gemaakt moeten worden. Mijn eerste ingeving bij de game was hack and slash meets Knights of the Old Republic met een vleugje World of Warcraft en Neverwinter Nights.

Je begint de game door te kiezen uit de vier kla en die beschikbaar zijn in de game: goblins, mensen, elven en trollen. In tegenstelling tot veel RPG's draait het in Silverfall niet om de strijd tu en goed en kwaad. De scheiding bestaat ditmaal tu en technologie en natuur. Je zult in de game steeds uit deze opties moeten kiezen in de quests die je doet. Je keuze is dus niet per definitie bindend, maar hoe meer je voor een bepaald pad kiest des te meer invloed dit op het verloop van de game zal hebben. Kies je meer voor de technologische kant dan zal de stad waarin je begint, Silverfall, voorzien worden van meer technische uiterlijkheden. Ergens doet me dit denken aan Star Wars: Knights of the Old Republic waarbij de keus voor de dark of light side je spel beinvloedde. In Silverfall blijft het personage echter onveranderd, maar hebben je keuzes invloed op je stad.

De levelcap van Silverfall staat op 99. Het duurt dan ook even voordat je daar bent. Wat ik bijzonder kan waarderen aan deze game is dat je bij elk level dat je omhoog gaat punten krijgt. Deze punten kun je vervolgens verdelen onder 180 skills die je kunt trainen. De skills zijn verdeeld in diverse categorieen waaronder wapens, vechtstijl en magie. Begin je de game als warrior, dan kun je je alsnog focu en op healing spells. Geen enkel personage in Silverfall zal identiek zijn. Bij Diablo loerde nog wel eens het gevaar dat iedereen zijn punten opspaarde om zo de zwaarste skills te kunnen kopen. Bij Silverfall zijn alle skills nuttig en zul je ook skills in het begin moeten kopen om de latere aan te kunnen schaffen.

Silverfall springt eruit door de grafische pracht. Dat de game cell-shaded is doet een beetje "2004" aan, maar waarom geen come-back? Het ziet er tof uit en daar gaat het om. Er is zeer veel aandacht aan details besteed. Ik heb echt met bewondering en open mond zitten kijken naar de bladeren aan de bomen. Soms dwarrelt er een blad naar beneden, de wind waait er doorheen...al met al erg mooi en sfeervol. De game bevat een dag- en nachtcyclus wat een RPG altijd iets realistischer maakt en diversiteit brengt.

Een mooie game is ook niet alles...actie willen we! Silverfall biedt voldoende variatie. Gezien het feit dat de game een groot contrast kent tu en natuur en technologie is dit door de developers ook doorgetrokken naar de meer dan 150 verschillende monsters die je tegen zult komen in de game. Monte Cristo heeft geprobeerd om niet terug te vallen op de standaard monsters die vaak in RPG's voorkomen. Deze moeite loont want de beesten die je tegenkomt zijn bijzonder origineel en mooi.

Silverfall kan alleen worden gespeeld maar ook in multiplayer, zowel coöperatief als competitief. In de game zul je in totaal acht metgezellen tegenkomen die je kunnen helpen tijdens je opdrachten. Helaas kon Monte Cristo hier ons nog niets van laten zien dus meer kunnen we er niet over vertellen.

De eerste indruk die we hebben gekregen van Silverfall is zeer positief. Monte Cristo heeft ons zeer zeker verbaast met een game waarin de RPG elementen zeer goed zijn uitgewerkt en er een zeer typische sfeer wordt neergezet op een grafisch prachtige manier. Een titel om in de gaten te houden want er is nog een lange weg te gaan naar de release. Monte Cristo zal tijdens de E3 2006 aanwezig zijn op de beursvloer om de voltallige pers meer te laten zien van Silverfall. Vervolgens zal de game eind 2006 in de winkels liggen en verkrijgbaar zijn voor de PC.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou