Opbrengsten van nieuwe Itch.io-bundel gaan naar abortusfondsen

Opbrengsten van nieuwe Itch.io-bundel gaan naar abortusfondsen

Itch.io biedt een nieuwe bundel aan waarbij alle opbrengsten naar abortusfondsen gaan.

De bundel bevat meer dan 750 games van meer dan zeshonderd ontwikkelaars. Mensen kunnen minimaal 10 dollar doneren, maar de werkelijke waarde van de bundel ligt boven de 3000 dollar. 

"Als je de mogelijkheid hebt, vragen we je om meer (dan 10 dollar) over te maken. Gerechtigheid rondom voortplanting is een probleem dat ons allen aangaat", zo schrijft de site. Op moment van schrijven is er bijna 60.000 dollar opgehaald  - de bundel blijft nog een krappe tien dagen beschikbaar.

Alle opbrengsten van de bundel gaan de National Network for Abortion Fund's Collective Power Fund, een Amerikaanse instelling die het geld naar abortusfondsen in meer dan twintig Amerikaanse staten verspreid. Die fondsen zijn er om vrouwen in het land financieel te ondersteunen bij het betalen van de kosten gerelateerd aan abortus, bijvoorbeeld omdat dit nu in hun eigen staat niet meer ondersteund wordt na de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om de uitspraak in de zaak Roe vs Wade te verwerpen.

Sinds de beslissing hebben diverse bedrijven, ook binnen de game-industrie, zich uitgesproken over de kwestie, waaronder diverse PlayStation-studio's, Xbox en Ubisoft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nou, het is weer wachten in de comments op al die jankerds die vinden dat de gameindustrie zich niet met politiek mag bemoeien. Dat ze net zo wereldvreemd moet blijven als zijzelf. Pakt popcorn

0
test

@JustlikeNiko genoten van je popcorn? Ondertussen de 125.000 gepasseerd :D

0

Aanbevolen voor jou