Ontwikkelaars verkiezen Molyneux tot grootste industrieheld | Gamer.nl

Ontwikkelaars verkiezen Molyneux tot grootste industrieheld | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Negenduizend ontwikkelaars hebben een top tien opgesteld van hun helden in de game-industrie. Het is onduidelijk of de poll alleen gehouden is onder Amerikaanse ontwikkelaars of onder ontwikkelaars over de hele wereld.

Achter Molyneux maken Zelda- en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto en Jonathan Blow, maker van Braid en The Witne , de top drie compleet. De rest van de top tien bestaat respectievelijk uit Will Wright (SimCity, De Sims), John Carmack (Wolfenstein, Doom, Quake), Mike Morhaime (CEO en mede-oprichter van Blizzard Entertainment), David Braben (Elite, Frontier), Sid Meier (Civilization, Pirates!), Masaya Matsuura (Parappa the Rapper) en Dave Jones (het originele Grand Theft Auto en Lemmings).

Opvallende namen die ontbreken in de lijst zijn onder andere Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima, Valve-oprichter Gabe Newell, Rockstars Sam en Dan Houser, Resident Evil-maker Shinji Mikami, Heavy Rain-maker David Cage en Cliff Bleszinski van Epic Games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou