'Nintendo wacht tot tiende verjaardag Wii U voor sluiten eShop'

'Nintendo wacht tot tiende verjaardag Wii U voor sluiten eShop'

Nintendo zou met opzet tot de tiende verjaardag van de Wii U hebben gewacht om de Nintendo eShop te sluiten. Dat claimt een bron van Nintendo Life.

"Nintendo weet dat het een product minimaal tien jaar moet ondersteunen om een rechtszaak te voorkomen", zegt een voormalig Nintendo of America-werknemer tegen de website. "Intern wacht Nintendo al hierop sinds 2014, gebaseerd op de verkopen. Nintendo kijkt naar de eerste twee jaar als een indicator voor wanneer ze stoppen met de ondersteuning van een console."

De Wii U verscheen oorspronkelijk in november 2012 en verkocht relatief weinig exemplaren. Eerder deze week kondigde Nintendo aan in maart 2023 aankopen digitale games in zowel de Wii U-eShop als de 3DS-eShop te staken. Het opnieuw downloaden van aangeschafte games blijft nog wel mogelijk.

Op forum Resetera melden gebruikers al dat Wii U-titels zijn verwijderd in de Amerikaanse browserversie van de digitale winkel. In Europa zijn ze vooralsnog via de browser beschikbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat is Nintendo voor jou. Als nostalgie niet valt uit te buiten dan heeft Nintendo ook geen boodschap aan.

0
test

@Liquidshake Ja jammer, gelukkig zijn er nog andere manieren om die spellen te spelen.

0

@DaFixer83 inderdaad. Ik zou zonder schaamte homebrew op de wiiu installeren.

0
test

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit, de Wii U en (helemaal) de 3DS zijn toch gehackt. Via homedrew kan je toch vrij makkelijk spellen/patches en DLC installeren. Maarja wel sneu voor de gebruikers die netjes betalen.

0

Aanbevolen voor jou