Nintendo: Overgang naar volgende console is ‘grote zorg voor ons’

Nintendo: Overgang naar volgende console is ‘grote zorg voor ons’

Nintendo-president Shuntaro Furukawa zegt dat de overgang naar Nintendo’s volgende console een ‘grote zorg’ is voor het bedrijf.

Dat zegt Furukawa tijdens een Q&A-sessie voor investeerders (vertaald door VGC), waarin hij meldt dat het bedrijf plannen maakt om ervoor te zorgen dat de huidige afzetmarkt van meer dan 100 miljoen gebruikers niet reset. Dat wil Nintendo doen door “langetermijnrelaties” met zijn klanten te creëren, onder andere via Nintendo Accounts en door zijn IP’s te gebruiken buiten de wereld van gaming.

Furukawa zegt bewust te zijn van de onsuccesvolle vervolgen die Nintendo in het verleden uitbracht. Zo kwam na de Wii, met 101,6 miljoen verkochte exemplaren, de Wii U uit, met zo’n 13,5 miljoen verkochte exemplaren. “We hebben al een gedeelte van onze software-plannen tot en met de lente gedeeld. We houden veel verschillende games gepland om uit te brengen [op de Nintendo Switch], zelfs na meer dan vijf jaar na het uitkomen [van de console]. Dat komt doordat de Nintendo Switch zo soepel is uitgebracht, dat we veel van onze ontwikkelingsmiddelen op één platform konden focussen.”

“De vraag of we net zo soepel kunnen overgaan van de Nintendo Switch naar de nieuwe generatie hardware is een grote zorg voor ons. Kijkend naar onze ervaringen met de Wii, Nintendo DS en andere hardware, is het duidelijk dat een van de grote obstakels is hoe we makkelijk van de ene hardware naar de volgende kunnen overgaan”, zegt Furukawa.

“Om dat risico in te perken, zijn we gefocust op het bouwen van langetermijnrelaties met onze klanten. We zullen nieuwe software blijven uitbrengen voor Nintendo Switch, maar ook diensten leveren die Nintendo Accounts en andere IP’s buiten gaming gebruiken. Daarmee willen we een blijvende impact op onze klanten houden.”

Gisteren werd nog bekend dat er tot en met 31 maart van dit jaar 107,65 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch zijn verscheept. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor ja maar ja maar... Dat lijkt juist wel nintendos primaire winst model tegenwoordig.. cashen door oude games opnieuw uit te geven voor de hoofdprijs.

0
test

@Stingeling Nintendo releaset meer originele games dan welke ander bedrijf dan ook. Wil je bewijs? :)

0
test

@Messtranor Precies dat. Nieuwe console die backwards compatible is met de switch. Upgrade qua hardware, zodat we mooiere graphics op kunnen en de online functies verbeteren. Dan komen misschien de goede online mp games ook naar de Switch 2. Idd die gimmicks van de Wii U waren een typisch geval van te ver doordraven. Of als je het anders bekijkt: net niet.

0

@Messtranor Helemaal mee eens dat zijn letterlijk de enige minpunten op switch momenteel. Normale aaa titels kunnen spelen op een switch naast de nintendo exclusives zou ook top zijn.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 precies als ze gewoon zorgen dat ze een console maken waar alle 3rd party games gewoon goed opdraaien. En dan hebben ze ook nog heel veel goede exclusive ip’s dan moet het toch wel goed komen. Ben trouwens wel toe aan een nieuwe Mario, Donkey Kong of Metroid avontuur.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Roy36NL dat hebben ze ooit geprobeerd met een gamecube en was geen succes, toen is nintendo naar de gimmick gegaan zoals wii, wii u en switch en 1 daarvan was een flop de rest een heel groot succes. Nintendo kan zeker wst dingen verbeteren zoals games backwards compatible en online maar dat 3rd party games net zoals op ps5 en series draait nee hoeft niet. Laat ze maar een betere switch maken die misschien iets sterker is dan een one x of ps4 pro en nintendo maakt er hele mooie games van. Kijk wat ze kunnen met die. Hardware van switch en met dlss als ze verder gaan met nvidea dan zit je al goed, vergeet ook niet ze willen meteen winst maken dus gaan ze altijd voor wat oudere hardware. Ik zou het wel toe juichen masr ik verwacht dat nintendo de koers vaart die ze nu doen hun doel groep is ook anders dan die van ps en xbox.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou