Nintendo hint mogelijk naar backwards compatibility volgende console

Nintendo hint mogelijk naar backwards compatibility volgende console

Nintendo claimt het huidige aantal Switch-gebruikers uit te willen breiden op de volgende generatie consoles. Daarmee hint het bedrijf mogelijk naar backwards compatiblity.

Dat blijkt uit een verslag van analist David Gibson op Twitter. Volgens Gibson zegt Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa de huidige ruim honderd miljoen Switch-gebruikers te willen 'uitbreiden op de volgende generatie hardware'.

Tijdens de bijeenkomst herhaalde Furukawa nogmaals dat de Switch 'halverwege' de levensduur is, waarmee het platform langer mee moet gaan dan voorgaande consoles. 

Ook gaf het aan niet geïnteresseerd te zijn in grote overnames en bevestigt het dat de opvolger van The Legend of Zelda: Breath of the Wild in 2022 moet verschijnen.

De Nintendo Switch is tot en met 31 december 2021 103,54 miljoen keer verscheept.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoop toch niet dat de Switch echt pas halverwege is. Hebben ze straks 0 third party support over of het moeten cloud versies zijn. Sws is het altijd wel even slikken als ik van mijn Series X of PS5 terug ga naar de Switch en speel eigenlijk alleen docked dus heb niet echt iets aan het grote voordeel van de Switch.

0
test

@Real13 Ik ben nog lang niet klaar met de Switch, dus van mij mag ie nog wel even blijven. Tuurlijk zou een opvolger met veel mooiere graphics leuk zijn, maar het hoeft van mij niet. Maargoed ik ben dan ook een handheld switcher voornamelijk.

0
test

@Luigi1985 Voor mensen die veel handheld spelen begrijp ik idd volkomen dat het zo nog wel best is.

0

@Real13 Op zich is dat niet zo'n heel rare tijd hoor. De PS4 is inmiddels ook 9.5 en de Switch zit nu op bijna 5. Natuurlijk is die situatie anders gezien de beperkte beschikbaarheid van de PS5, de lengte van een console heeft wel de trend om steeds langer te worden per generatie.

0
test

@Quirinius Ja als ze het op die manier bedoelen en hij nog synchroon releases gaat krijgen met zijn opvolger vind ik het helemaal prima. Zou zelf graag uiterlijk in 2024 de opvolger zien

0
test

Laten we het hopen dat dit gebeurt! Het zou toch zonde zijn dat de spellen die er nu zijn voor de Switch straks niet meer te spelen zijn op de nieuwe console van Nintendo. Ik gok nog steeds dat 2024 een nieuwe console wordt aangekondigd. Maar ik ga geen gokje wagen in welk jaar de release zou zijn haha.

0

Aanbevolen voor jou