Nintendo bespreekt rol van Shigeru Miyamoto en Switch-games in 2019

Nintendo bespreekt rol van Shigeru Miyamoto en Switch-games in 2019

Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Nintendo gezegd dat het bedrijf dit jaar een game uitbrengt die goed pas bij Nintendo Switch Online. Ook reflecteerde Nintendo op de verkoopcijfers van de Switch en de 3DS.

Shinya Takahashi, senior managing directing officer bij Nintendo, gaf aan dat het bedrijf titels in ontwikkeling heeft "waar consumenten genoegen uit scheppen, inclusief een die goed past bij Nintendo Switch Online." Takahashi gaf geen namen van games, dus het blijft onduidelijk om welke titel het gaat. Een racegame als de vermeende Star Fox-racinggame of een nieuwe F-Zero zouden in theorie aan deze criteria voldoen.

Switch-verkopen

Shuntaro Furukawa, Nintendo’s president, reflecteerde ook op het naar beneden bijstellen van het verwachte aantal verkochte Switch-consoles. Volgens Furukawa waren verkopen tijdens de eerste helft van het afgelopen fiscale jaar, april tot september 2017, niet voldoende om het doel te behalen.

Een journalist vroeg hoe Nintendo het ontwikkelproces stroomlijnt software te verspreiden over het jaar. Volgens Shinya Takahashi, werkt Nintendo systematischer en is het onterecht dat Nintendo volgens sommigen “de neiging heeft tot een trage ontwikkeling van games.” Als voorbeeld geeft hij aan dat Nintendo “onaangekondigde games” in ontwikkeling heeft die in 2019 moeten verschijnen.

Nintendo Switch

Daarop reageerde Miyamoto dat het ontwikkelproces steeds soepeler verloopt omdat hij meer ruimte geeft aan jonge ontwikkelaars.

"Ik geef steeds meer autoriteit aan jongere mensen en ik denk dat we dankzij hun een unieke, Nintendo-achtige ontwikkelstructuur hebben neergezet. Ik wil hun groei koesteren, terwijl we unieke Nintendo-games blijven maken.

Wat het ontwikkelproces betreft, het feit dat we Super Smash Bros. Ultimate hebben uitgebracht, wat je kunt beschouwen als een megatitel, laat zien dat het proces soepel verloopt."

President Furukawa kwam ook nog terug op het feit dat Nintendo “het aantal mensen dat toegang heeft tot de Nintendo-IP wil uitbreiden.” Hoewel het voor het bedrijf belangrijk is om andere bedrijfstakken in te zetten om een groter publiek te bereiken, zijn hardware-verkopen volgens de president net zo belangrijk.

“De reden dat deze cijfers belangrijk zijn is dat consumenten die blijven spelen met de hardware ook meer mogelijkheden hebben om software aan te schaffen.”

3ds

Ook zegt Furukawa dat de verkopen van de 3DS in het afgelopen jaar sneller zijn afgenomen dan verwacht, maar ondanks dat blijft Nintendo het apparaat nog wel ondersteunen. Volgens hem de 3DS nog steeds aantrekkelijk als eerste Nintendo-platform voor kinderen vanwege de compactheid en relatief lage prijs.

New Nintendo 3DS XL

Volgens geruchten wil Nintendo de Switch en 3DS dichter bij elkaar brengen met een compacte versie en goedkopere versie van de nieuwe console. Deze zou Nintendo in het aankomende fiscale jaar nog uit willen brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Een Switch mini met een 3DS slot... Ben benieuwd wat de prijs van een mini gaat worden. Die zal echt onder de 200 moeten gaan.

0

@WiiUser Ben wel benieuwd waarom dan. Zijn genoeg mensen (en met genoeg bedoel ik heel veel) die een Switch willen kopen voor 350 kennelijk, waarom moet er dan een variant komen die minder dan 200 kost?

0

@Quintex Het ging er mij om dat het financiele gat met de reguliere substantieel moet zijn omdat mensen dan toch sneller voor de grotere versie gaan.

0
test

@WiiUser Een 3DS XL is ±150 een Switch ±300. Een Mini Switch (zonder dock en zonder hdmi kabel, misschien iets minder scherm en vaste/"lite" joy-cons) met een prijs tussen de 200-225 lijkt me redelijk. Onder de 200 als startprijs zou een redelijke stunt zijn denk ik zelf. En een 3DS slot is een nieuwe feature wat me weer duurder lijkt om toe te voegen als ze echt voor een mini/lite variant gaan.

0
test

@WiiUser als de switch een goedkopere variant krijgt dan is dat zeker zonder 3ds slot hoor. Ik denk niet dat de architectuur van beide hetzelfde is, en dus lijkt ma 3ds games op direct op een switch lagen werken meer kosten dan dat je met 200 kunt krijgen. Vooral omdat het dan niet geemuleerd word maar direct compatibel Als er al een lite switch komt is dat gewoon een simpelere varrianr. Niet met extra geavanceerde toevoegingen Daarbij zolang deze huidige nog steeds in een sterk verkoop momentum zit voor 300+, waarom zou je dan als Nintendo een extra goedkopere maken die enke zorgt dat mensen kunnen kiezen en vaker een goedkopere kopen terwijl ze anders de duurdere hadden gekocht. Dus dat is minder winst op evenveel consoles. Het zou wel slim zijn zodra de switch zijn verkoop momentum aan hst verliezen is. Dan kun je het geheel weer boosten. Maar dat kan nog beter met enkel een prijsverlaging. Of een switch met meer kracht in plaats van een lite. Ze kunnen tegen dis tijd beter een switch XL uitbrengen met meer kracht en dan de huidige omlaag in prijs gooien.

0

@watashi wa maurice desu. Ik vroeg me gewoon af of ze iets dergelijks zouden kunnen maken om de Switch en 3DS meer naar elkaar te brengen om vervolgens de 3DS af te voeren.

0

Ik ben toch een beetje teleurgesteld, er is op dit moment geen first party game die op korte termijn uitkomst waar ik naar uitkijk. Ik heb mijn switch nu een jaar en alleen Mario en Zelda gespeeld, maar verder helemaal niets en ook niet direct zicht op verandering daarin. Toch wel jammer

0
test

@fonsrutte dan ligt dat toch ook vooral aan je eigen smaak. Er zijn veel goede spellen op de switch te vinden (Octopath traveler, Xenoblade 2, smash bros) en helemaal als je van retro games houd (megaman street fighter en megadrive collecties in overvloed). Dan heb je nog de lijst met indie games die ook een hele hoop geweldige games hebben dus daar kan het allemaal niet aan liggen. Denk dan eerder dat jou smaak van games niet op de switch te vinden is wat niet erg is natuurlijk, maar wellicht had dan een andere console beter bij je gepast.

0

@Jumpman ik heb het specifiek over first party games en dan geen WiiU Ports. Daarbij zeg ik ook dat er geen games zijn waar IK naar uitkijk en dat IK teleurgesteld ben. Ik zeg niet dat er geen games zijn die ik leuk vind maar de echte Leuke Nintendo games ontbreken. De XBox wordt ervoor afgebrand bij Nintendo wordt het geaccepteerd. Daarbij, ik heb drie consoles

0

Aanbevolen voor jou