Google onthult settopbox met gamingfunctionaliteit | Gamer.nl

Google onthult settopbox met gamingfunctionaliteit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het apparaat wordt gemaakt door elektronicaproducent Asus. De Nexus Player ziet eruit als een zwarte, ronde schijf en wordt geleverd met een afstandsbediening die ook met de stem kan worden bediend.

De Player lijkt in vele opzichten op Apple TV, een settopbox van concurrent Apple. Via het apparaat kunnen er kunnen films, muziek, video's maar ook Android-games worden afgespeeld op de televisie. Een speciale gamecontroler is apart beschikbaar. De Nexus Player is vanaf 3 november te koop in de Play Store, de voorverkoop start deze week. Prijzen zijn nog niet bekend.

Door NUtech/Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou