Google begonnen met terugbetalen Stadia-spelers

Google begonnen met terugbetalen Stadia-spelers

Google is gisteren begonnen met het terugbetalen van Google Stadia-spelers.

Dat laat het bedrijf weten op een FAQ-pagina over de sluiting van Stadia. Spelers die in het verleden games, dlc en abonnementen (met uitzondering van Stadia Pro) hebben aangeschaft in de Stadia Store krijgen hun geld terug. Ook het geld voor de Stadia-controller, Founder's Edition, Premiere Edition en Google TV-pakketten wordt terugbetaald. De meest terugbetalingen zijn voor 18 januari 2023 verwerkt, verzekert het bedrijf.

Spelers krijgen terugbetaald op dezelfde manier als ze betaald hebben. Mocht Google de betaling niet op die manier kunnen uitvoeren dan krijgt de speler een email met instructies zodat de terugbetaling alsnog voltooid kan worden. Google roept spelers op om geen contact op te nemen met support. Het team kan terugbetalingen namelijk niet versnellen.

Google kondigde in september aan dat het de stekker uit Google Stadia trekt. Vanaf 18 januari 2023 kan niemand de dienst meer gebruiken - tot die tijd kunnen mensen hun gekochte spellen nog spelen via de dienst. De Google Store is wel per direct gesloten, zodat er geen nieuwe aankopen gedaan kunnen worden. In een blogpost meldde Google dat Stadia niet het gewenste aantal spelers trekt, al worden precieze cijfers niet genoemd. Wel staat het bedrijf nog altijd achter de technologie achter Stadia - men overweegt om het binnen andere diensten van Google terug te laten komen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hopelijk brengen ze ooit nog een bluetooth firmware voor de controller uit.

0

@GloriousGodGamer je moet even op de stadia sub van Reddit kijken, daar heb ik volgens mij al een link naar een GitHub pagina voorbij zien komen

0
test

Ook al heeft dit platform gefaald, ik vind het dan wel weer netjes dat iedereen wordt terugbetaald.

0

Aanbevolen voor jou