Epic investeert 100 miljoen dollar in e-sports voor Fortnite | Gamer.nl

Epic investeert 100 miljoen dollar in e-sports voor Fortnite | Gamer.nl

Epic Games kondigt aan 100 miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar te stellen voor Fortnite.

Zo zegt Epic in een blogpost: "Sinds de lancering van Fortnite: Battle Royale hebben we vol bewondering gekeken naar de groei van de community en kunnen we niet wachten om jullie in staat te stellen maken het tegen de beste op te nemen."

Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld voor het 2018-2019 seizoen. Er wordt in het bericht niet verder verklaard voor welke wedstrijden en evenementen het geld wordt gebruikt.

"We ondersteunen ten eerst competitief spel, maar onze benadering zal anders zijn. We zijn plan om ons te richten op het plezier van spelen en het kijken daarvan," aldus Epic Games.

Door dit grote bedrag staat Fortnite gelijk op de eerste plek wat betreft prijzengeld in e-sports ooit. Afgelopen jaar stond Dota 2 bovenaan met een bedrag van 38 miljoen dollar. In totaal staat Dota 2 nog wel op de eerste plek, sinds 2013 is meer dan 141 miljoen dollar uitbetaald aan e-sporters.

Epic vertelt dat in de toekomst meer details worden vrijgeven over welke platforms in aanmerking komen en hoe de toernooien worden samengesteld.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou