Doneer een powerbank aan Oekraïense vluchtelingen

Doneer een powerbank aan Oekraïense vluchtelingen

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn duizenden burgers afgesloten van stroom. Omdat een opgeladen telefoon - en andere apparaten - in dergelijke situaties essentieel zijn, start Gamer.nl-uitgever Reshift Digital de actie Power to the People, waarmee het powerbanks inzamelt voor slachtoffers.

Sinds honderdduizenden Oekraïners huis en haard hebben moeten achterlaten vanwege de oprukkende oorlog, is een veilig punt om de smartphone op te laden allesbehalve vanzelfsprekend. Een werkende telefoon is voor Oekraïners van levensbelang: of dat nu voor nieuws en informatie over hun omgeving is, om contact met familie en vrienden te kunnen onderhouden of voor praktische zaken als navigatie of de ingebouwde zaklamp ─ een volgeladen accu is essentieel.

Er worden in Nederland talloze kleine en grotere initiatieven op poten gezet om de mensen in Oekraïne te helpen. Reshift draagt graag een steentje bij met de actie Power to the People, waarmee het zo veel mogelijk powerbanks wil verzamelen om Oekraïense vluchtelingen van stroom te voorzien.

Om dat te realiseren, heeft Reshift www.power2thepeople.nl in het leven geroepen, waar bezoekers middels een donatie van 25 euro een powerbank kunnen aanschaffen. Reshift verzamelt vervolgens alle powerbanks, zorgt dat deze stuk voor stuk volledig worden opgeladen en verzorgt het transport richting Oekraïne. Lees op de website meer over het initiatief.

Los van bovenstaande inzamelingsactie werkt Gamer.nl samen met zusterplatform Power Unlimited aan een ander initiatief om geld op te halen voor oorlogsslachtoffers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus dit is een eenmalig iets?, want zodra de Powerbank leeg is heb je er geen fluit meer aan. Zeker gezien de gemiddelde powerbank 5 a 6 uur mee gaat. Of is daar een oplossing voor verzonnen?

0
test

@DarkraverX Klopt, het is meer om de accuduur van telefoons te verlengen totdat mensen de mogelijkheid hebben om weer te laden.

0
test

@JaccoPeek er zijn rugzakken onder de 34 euro met een zonnepanelen om een usb apparaat op te laden. Zou zoiets niet een beter item zijn? Ik kan me namelijk ook voorstellen dat deze mensen keuzes hebben moeten maken wat wel en niet thuis achter te laten. Is dan extra baggage een oplossing of iets om baggage in te vervoeren en je tel op te kunnen blijven laden? Laadkabels kan ook nog een dingetje worden zit ik net te bedenken.

0
test

Mooie actie, heb er meteen eentje besteld!

0
test

@wootism Dank!

0

Aanbevolen voor jou