Chinese League of Legends Pro League uitgesteld door coronavirus

Chinese League of Legends Pro League uitgesteld door coronavirus

Via het LPL-Twitteraccount is meegedeeld dat de tweede week van de Chinese League of Legends Pro League is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Het bedrijf meldt dat zij de gezondheid van de fans en spelers belangrijk vinden en ze willen er zeker van zijn dat het veilig is. Het virus kan leiden tot een infectie in de longen en luchtwegen. De meest voorkomende vorm van het coronavirus zorgt meestal voor milde klachten, maar de MERS- en SARS-variant kunnen ergere klachten veroorzaken.

De variant die in China is gevonden, is echter een nieuwe soort. Deze variant van coronavirus is zeer besmettelijk en dodelijk; tot op heden zijn er tachtig doden bevestigd en zijn duizenden mensen besmet. Het virus schijnt te zijn ontstaan in Wuhan, de meeste patiënten kwamen daar ook vandaan of zijn er geweest. Daarna is het virus verspreid. Het virus is inmiddels ook gevonden bij Amerikaanse toeristen nadat zij terug kwamen in Amerika.

Alle professionele sportevenementen zijn opgeschort tot maart, zo besloot de algemene sportadministratie van China. De keuze om de Pro League uit te stellen heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat China restricties heeft geplaatst op reizen en heeft een verbod gelegd op grote bijeenkomsten in grote steden om het verspreiden van het virus tegen te gaan.

Mocht iemand recent naar China zijn gegaan en dan voornamelijk de regio rondom Wuhan dan kan hij/zij letten op de volgende symptomen: Kortademigheid, koorts en longklachten. In het geval dat iemand deze symptomen denkt te hebben en kort geleden op reis is geweest naar China, dan kan hij/zij terecht bij een huisarts. Vooralsnog wordt gemeld dat het nog niet gaat om een wereldwijd probleem.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou