Britse overheid roept game-industrie op lootboxen aan te pakken

Britse overheid roept game-industrie op lootboxen aan te pakken

De game-industrie moet volgens de Britse overheid meer doen om kwetsbare spelers te beschermen tegen lootboxen.

Dat schrijft VGC. De Britse regering zegt daarbij dat het niet zal aarzelen om de wetgeving aan te passen, mochten ontwikkelaars niet voldoende doen om spelers veilig te houden. 

De overheid wil dat lootboxen niet meer beschikbaar worden voor kinderen die geen toestemming hebben van hun ouders. "We willen dat kinderen stoppen met het uitgeven van geld zonder ouderlijke toestemming", vertelt Nadine Dorries, de minister van Cultuur, in een statement. "Gamebedrijven en platformen moeten meer doen om te verzekeren dat maatregelen en leeftijdsbeperkingen worden toegevoegd, zodat spelers beschermd zijn van het risico op gokschade. Kinderen zouden veilig van de spellen moeten kunnen genieten, waardoor ook ouders en verzorgers gemoedsrust krijgen."

De Britse afdeling voor Digitaal, Cultuur, Media en Sport heeft plannen om een werkgroep op te richten bestaande uit gamebedrijven, platformen en regelgevende organen om games veiliger te maken. Op dit moment onderneemt de regering geen wettelijke actie. 

Niet alleen de Britse regering spreekt zich uit tegen lootboxen. In Nederland wil het CDA ze verbieden. "Het gaat erom dat kinderen onder sociale dingen druk dingen kopen, en dat daar een verdienmodel achter zit waarbij ontwikkelaars allerlei trucs inbouwen om dat te stimuleren. Dat moet stoppen", liet Tweede Kamerlid Henri Bontenbal in gesprek met Gamer.nl

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Hey drugdealers, jullie verdienen teveel geld, kunnen jullie aub ff wat rustiger aan doen en niet meer aan kinderen verkopen aub?" Ben benieuwd hoe goed dit gaat werken, maar ik verwacht er niet veel van. Ze zullen wel weer een extra "ja ik ben 18" knopje toevoegen.

0

Aanbevolen voor jou