Bobby Kotick: 'Activision had nooit systemisch probleem met ongewenst gedrag'

Bobby Kotick: 'Activision had nooit systemisch probleem met ongewenst gedrag'

CEO Bobby Kotick van Activision Blizzard zegt dat er nooit bewijs is gevonden van systemische problemen binnen het bedrijf.

Activision ligt en lag lange tijd onder vuur wegens meldingen van ongewenst gedrag en intimidatie binnen het bedrijf. Meerdere media schreven over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij de ontwikkelaars, The Wall Street Journal schreef destijds dat Bobby Kotick ervan op de hoogte was.

"We hebben elke mogelijke vorm van onderzoek laten doen", zegt Kotick nu tegen Variety. "En we hadden geen systemisch probleem met ongewenst gedrag - ooit. We hadden niks van de verkeerde voorstelling van zaken in de media. Wat we wel hadden, was een agressieve arbeidersbeweging die hard werkte om het bedrijf te destabiliseren."

"Ik zou hier niet zitten om met u te praten als iets uit het opruiende verhaal waar was", zegt hij tegen Variety. "Geen enkele raad van bestuur zou een CEO van een bedrijf laten zitten als die dingen waar waren."

Variety stelt daar geen vervolgvragen op. Activison Blizzard heeft eerder voor miljoenen geschikt in zaken tegen de Equal Employment Opportunity Commission en de Securities and Exchange Commision.

Er loopt op dit moment nog een rechtszaak die de staat Californië heeft aangespannen. Volgens de aanklacht werden vrouwen het mikpunt van "constant seksueel overschrijdend gedrag, zoals betasten, opmerkingen en avances, en dat de bazen en HR-afdeling van het bedrijf daarvan wisten en geen redelijke stappen hebben ondernomen om onwettig gedrag te voorkomen, maar in plaats daarvan wraak namen op de vrouwen die klaagden".

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tuurlijk gozer. Je hoopt gewoon dat je hier mee weg kan komen.

2

Hij had allang weggestuurd moeten worden

2
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Laat die overname nu maar snel doorgaan zodat hij weg kan. Jammer dat het met een gouden parachute is, maar als hij maar weg is.

-2

Aanbevolen voor jou