Activision Blizzard wilde Time Warner opkopen

Activision Blizzard wilde Time Warner opkopen

Holy smokes, Batman...

Activision Blizzard had een paar jaar geleden plannen om Time Warner op te kopen.

Dat onthult Activisions CEO Bobby Kotick in een interview met Variety. Time Warner is de eigenaar van veel verschillende IP, waaronder het DC-universum waar helden als Batman en Superman onder vallen. Ook bezit Warner meerdere gameontwikkelaars, zoals Mortal Kombat-studio NetherRealm en Batman Arkham-makers Rocksteady.

Time Warner werd in 2018 overgenomen door AT&T voor ruim 85 miljard dollar, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Er liep in Amerika een rechtszaak om de overname tegen te houden. In die tijd zou Kotick klaar hebben gestaan om in het gat te springen, mocht de deal niet doorgaan.

Kotick had grote plannen voor de aankoop. "We zouden hun IP pakken en er games van maken. En zij zouden onze IP gebruiken voor films en televisieseries. Dan zouden we een buitengewoon bedrijf hebben."

De CEO had het geld zelfs al opgehaald. "We hadden al het kapitaal opgehaald en stonden klaar om te gaan in het geval dat AT&T de deal niet rond kon krijgen", zegt hij volgens Variety met een glimlach.

In hetzelfde interview blikte Kotick ook terug op de aanklachten wegens wangedrag binnen het bedrijf. Volgens hem is er 'nooit een systemisch probleem met ongewenst gedrag' geweest binnen Activision.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit is een duidelijk voorbeeld van waarom het opkopen van een willekeurige gamestudio niet vergelijkbaar is met het opkopen van Activision.

0

En waarom het overnemen van Activision/Blizzard niet vergelijkbaar is met het opkopen van Activision :) Activision was een bedrijf wat ooit is ontstaan omdat men de bedrijfsvoering van Atari zat was. Activision/Blizzard is het hedendaagse monster wat schijnbaar de wereld in de knel heeft en als Microsoft dat in handen krijgt dan openen ze een portaal naar de hel.

1

Aanbevolen voor jou