Activision Blizzard wederom aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag

Activision Blizzard wederom aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag

Een werknemer heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Activision Blizzard vanwege seksuele wangedrag op de werkvloer.

Bloomberg Law meldt dat de rechtszaak is aangespannen door de advocaten van een anonieme werknemer, die alleen als 'Jane Doe' wordt vermeld. Ze ging in 2017 aan de slag bij de IT-afdeling van Activision Blizzard. Doe zou vaak onder druk zijn gezet om alcohol te nuttigen binnen het bedrijf, zou seksuele opmerkingen hebben ontvangen over haar uiterlijk en kleding en werd meermaals onwenselijk aangeraakt. Ook werden er pogingen gedaan haar te kussen.

Doe zou daardoor zich conservatiever zijn gaan kleden en etentjes buiten werktijd hebben vermeden. Toen ze binnen het bedrijf een klacht indiende over de seksuele advances en het drinkgedrag van haar meerderen, zou ze hebben vernomen dat ze alleen maar aardig tegen haar probeerden te doen. Ze zou daarnaast hebben vernomen dat ze haar ervaringen beter voor zichzelf kon houden, aangezien die schadelijk voor het bedrijf konden zijn.

Als gevolg van haar beklag zou ze niet verder hebben kunnen groeien binnen het bedrijf. Diverse open posities waar ze gekwalificeerd voor was, gingen aan haar voorbij. Pas toen ze een geschreven klacht indiende aan de toenmalige president van Blizzard, J. Allen Brack, zou haar een rol binnen een andere tak van het bedrijf zijn aangeboden. Die accepteerde ze, al zou het om een lagere positie met een lager loon zijn gegaan.

Doe eist via de rechtszaak niet alleen tegemoetkoming, ze wil ook dat Activision Blizzard een wisselend HR-team krijgt om vriendjespolitiek te voorkomen en neutraal te blijven. Ook wil ze dat CEO Bobby Kotick wordt ontslagen.

De rechtszaak is de laatste in een lange reeks beschuldigingen en aanklachten richting Activision Blizzard. Vorige zomer werd het bedrijf aangeklaagd door de staat van Californië voor vergelijkbaar gedrag. Later bleek uit reportages dat CEO Kotick jarenlang op de hoogte was hiervan, maar daar te weinig aan zou hebben gedaan. Begin dit jaar werd aangekondigd dat Microsoft van plan is Activision Blizzard voor een recordbedrag over te nemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Zou hebben ervoeren". Ergens voelt dat niet correct. Volgens mij moet dat toch echt zou hebben ervaren zijn, maar op dit gebied vind ik Nederlands echt te vaag als een taal.

0

Ben wel benieuwd wat er gebeurt met de overnamen als Kotick het veld moet ruimen, hij is dan immers geen ceo meer, heeft ie dan nog recht op die bonus?

0

Aanbevolen voor jou