Activision Blizzard treft schikking van 18 miljoen dollar voor één rechtszaak

Activision Blizzard treft schikking van 18 miljoen dollar voor één rechtszaak

Een rechter heeft in de Verenigde Staten een schikking tussen Activision Blizzard en de EEOC van 18 miljoen dollar goedgekeurd.

Daarmee komt een einde aan een van de rechtszaken die tegen Activision Blizzard loopt omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de aanklacht van de Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) werd onder andere de aandacht gevestigd op discriminatie op basis van geslacht, seksuele intimidatie en de behandeling van zwangere vrouwen.

De schikking werd al in september 2021 getroffen, maar werd uitgesteld na kritiek van de Department For Employment and Housing (DFEH). Die DFEH heeft ook een rechtszaak lopen tegen Activision Blizzard en sprak de vrees uit dat de schikking “onherstelbare schade” zou aanrichten aan eigen rechtszaak.

Ondanks het bezwaar van de DFEH heeft rechter Dale Fischer de schikking alsnog goedgekeurd. Die 18 miljoen gaat direct terug naar Blizzard om programma’s op te stellen tegen seksuele intimidatie en discriminatie, wat gebeurt onder toeziend oog van de EEOC.

Er lopen na deze schikking nog zeker drie rechtszaken tegen Activision Blizzard. De zitting van de zaak van de DFEH staat in februari 2023 gepland. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hebben ze binnen een paar dagen terugverdiend. En maar raar opkijken dat dit soort bullshit gewoon blijft gebeuren.

0

Aanbevolen voor jou