Activision Blizzard heeft moeite met personeel vinden en behouden

Activision Blizzard heeft moeite met personeel vinden en behouden

Activision Blizzard zegt moeite te hebben met nieuw personeel vinden en personeel te behouden.

Dat blijkt uit het gisteren uitgekomen jaarrapport van het bedrijf. "We ervaren toenemende problemen met het aantrekken en het behouden van getalenteerd personeel. We zagen bijvoorbeeld een aanzienlijk hoger personeelsverloop bij onze human resources-afdeling in 2021."

“We verwachten dat recente procesvoering waarin het bedrijf is verwikkeld, over zorgen van medewerkers over de werkplek, met de bijbehorende media-aandacht, een averechts effect gaat hebben op ons vermogen om personeel aan te trekken en vast te houden.”

Vorig jaar kwamen er reportages naar buiten waarin Activision Blizzard als giftige werkplek werd omschreven. De staat Californië klaagde het bedrijf zelfs aan, en vorig najaar kwam naar buiten dat CEO Bobby Kotick jarenlang op de hoogte was van verschillende seksuele intimidaties die hadden plaatsgevonden. Inmiddels is bekend dat Microsoft van plan is Actvision Blizzard over te nemen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Super logisch, en eigenlijk echt dom dat ze daar nu pas achter komen. Jeff kaplan is ook weg, een van de grootste talenten binnen blizzard. Misschien wil hij weer terug komen nu microsoft zich ermee gaat bemoeien ;)

0
test

Zo gek is dat niet, dit bedrijf is niks meer waard.

0
test

@Valerium had je tegen micro moeten zeggen die vonden het 68.5 miljard waard :).

0
test

@hulstpower ik ga er van uit dat dit artikel specifiek doelt op het blizzard gedeelte, niet activision zelf. En daar heb ik het over, blizzard was ooit gigantisch en alles wat ze deden werd met open armen ontvangen en alles was goud waard, en toen ging er iets mis en dat begon al jaren voordat al de leiding weg liep. Was is het nu? een triest zooitje al die top gasten zijn weg, alles wat ze doen is fout, zo ver gevallen. En laten we elkaar niet in de maling houden, microsoft wou activision voor call of duty (heb de hele lijst van IPs gezien, rest is echt niet veel waard) kan me niet voor stellen dat microsoft enige shit geven over het blizzard gedeelte vooral met al die bad press de laatste jaren wat allemaal van blizzard kwam.

0

Aanbevolen voor jou