'Aandelenfirma's tonen interesse in overname van Ubisoft'

'Aandelenfirma's tonen interesse in overname van Ubisoft'

Meerdere aandelenfirma's zouden interesse hebben in het overnemen van gamesuitgever Ubisoft.

Dat claimt Bloomberg te hebben vernomen van mensen die kennis van de situatie zouden hebben. Onder andere Blackstone Inc. en KKR & Co zouden de Franse uitgever in potentie willen kopen. Ubisoft zou met de bedrijven nog geen serieuze gesprekken houden over een mogelijke overname.

Afgelopen februari liet Ubisoft-CEO Yves Guillemot al weten dat mogelijke overnames door andere bedrijven op zijn minst zouden worden bekeken door Ubisofts raad van bestuur, maar dat het bedrijf ook gewoon onafhankelijk kan blijven. De Guillemot-familie is met 15 procent van alle aandelen de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Ubisoft is een van de grootste uitgevers van games. Het bedrijf is bekend van franchises zoals Assassin's Creed, Far Cry, Watch Dogs, Rayman, Splinter Cell, Ghost Recon, Beyond Good and Evil en Immortals Fenyx Rising.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ah joh.. kom gewoon naar Xbox.. reuze gezellig.

0

Hoop op alles behalve google of amazon @kleinekoosjer

0
test

Hopelijk ook bij MS en een complete overhaul bij hun huidige strategie en werkwijze.

0
test

@mightybundy eh...? dit artikel heeft niets met MS te maken en heeft ook niets met een overhaul te maken. Zo'n investeringsmaatschappij denk dat de gameindustry een lucratieve business is. Het is maar de vraag in hoeveerre ze zich uberhaupt met deinhoud bemoeien.

0

Aanbevolen voor jou