Miyamoto: 'Nintendo gaat na mijn vertrek niet veranderen'

Miyamoto: 'Nintendo gaat na mijn vertrek niet veranderen'

Wanneer Mario-bedenker Shigeru Miyamoto met pensioen gaat, zal Nintendo volgens hem niet veranderen.

Dat meldt hij in een interview met NPR. Miyamoto, die Mario, Zelda en Donkey Kong bedacht en nog altijd een functie met veel aanzien heeft binnen het Japanse bedrijf, is inmiddels 70 jaar. Hij werd dan ook gevraagd naar hoe Nintendo er uit gaat zien zonder hem.

"Ik denk echt dat het niet gaat veranderen", zo antwoordde Miyamoto via zijn vertaler. "Het gaat waarschijnlijk hetzelfde blijven. Er zijn mensen binnen het leiderschap, en ontwikkelaars binnen het bedrijf, mensen die Mario maken - ze voelen allen aan wat het betekent om Nintendo te 'zijn'. En daar zijn niet veel verschillende meningen over. Iedereen heeft het gedeelde besef van wat Nintendo is."

Hij vervolgt: "Daardoor vragen we ons altijd af wanneer er een nieuw idee ontstaat, of dat idee de kern van Nintendo bevat. We hebben deze ongelooflijke gedeelde visie, het is haast eng! Ik denk dus dat er niet iets gaat veranderen."

In 2020 gaf Miyamoto nog aan er voorlopig niet aan te denken met pensioen te gaan. De legendarische ontwikkelaar heeft zich de laatste jaren voor zover bekend vooral gericht op de Super Nintendo World-parken binnen Universal Studios.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik geloof m, maar hij mag van mij wel tot z’n 110e bij Nintendo blijven.

0

@Luigi1985 of zijn 120e

0

Aanbevolen voor jou