Alles over Harry Potter-game Hogwarts Legacy

Deze pagina beantwoordt al je vragen over de nieuwe openwereld actie-rpg in het Harry Potter-universum, Hogwarts Legacy. Het spel is in ontwikkeling voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc en laat spelers in de huid kruipen van een leerling op Zweinstein. De game moet voor zover bekend dit jaar uitkomen.

Releasedatum Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy komt deze feestdagen uit Voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Er is nog geen exacte releasedatum voor de langverwachte Harry Potter-game bekend.

Op 6 september verschijnt het boek The Art and Making of Hogwarts Legacy, wat mogelijk op een releasedatum van de game op dezelfde dag wijst. Een mogelijke releasedatum blijkt nu 6 september, aangezien dan ook een artbook gebaseerd op de game uitkomt. Dat blijkt uit een bericht van The Rowling Library. Eerder gingen er al geruchten dat de game in september verschijnt, dus de releasedatum is een optie. Voor nu is een officiële releasedatum in ieder geval nog niet bekend.

Gameplaybeelden Hogwarts legacy

Op donderdag 17 maar zond Sony een nieuwe State of Play-livestream uit die draait rondom Hogwarts Legacy. In de video worden de verschillende gameplaymechanieken en de Harry Potter-wereld uitgebreid onthuld.

Spelers besturen in Hogwarts Legacy een vijfdejaars student van Zweinstein. Men verkent de school en de wereld er omheen, leert toverspreuken, brouwt toverdrankjes en vliegt op een bezemsteel. De game speelt zich rond 1800 af, dus personages uit de boeken en films zijn er nauwelijks, op wat cameo's na.

Hogwarts legacy kopen

Koop hieronder Hogwarts Legacy voor de laagste prijs. Momenteel zijn alleen de PlayStation 5-, PlayStation 4- en Xbox-versies beschikbaar.

Nieuws Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy komt ook naar Nintendo Switch.

Warner Bros. Games bevestigt dat er plannen zijn om Hogwarts Legacy ook op Nintendo Switch uit te brengen. Ook bevestigt de uitgever nogmaals dat er geen online of coöperatieve gameplay in zal zitten.

Dit blijkt uit een FAQ die de uitgever na de State of Play van gisteravond online heeft gezet. De game werd in 2020 alleen onthuld voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc, maar aan datzelfde rijtje is ook de Nintendo Switch toegevoegd op de FAQ-pagina.

Nintendo Life meldt dat Amazon de cover van het spel al heeft geüpload. Normaal gesproken staat het op de cover van een Nintendo Switch-spel als het om een cloud-release gaat, maar die aanwijzing ontbreekt op de hoes van Amazon. Dat wijst er mogelijk op dat het spel volledig draait op de Nintendo Switch en dus niet gestreamd hoeft te worden op die console.

Elders in de FAQ meldt Warner dat Hogwarts Legacy geen co-op en online gameplay bevat. Ook bevestigt de uitgever dat het spel geen microtransacties of andere in-game aankopen krijgt.

Lees hier het hele artikel.

De Harry Potter-game Hogwarts Legacy verschijnt deze feestdagen.

Dat werd tijdens een State of Play-uitzending gemeld. Een precieze releasedatum is er nog niet. Eerder gingen er geruchten dat de game op 6 september verschijnt. Ook is duidelijk dat de game naar pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One komt.

De uitzending duurde ongeveer twintig minuten, waarvan een aanzienlijk gedeelte gameplay van de PlayStation 5-versie van het spel besloeg. Zo werd Zweinstein uitgebreid getoond, alsmede de rest van de spelwereld, de studenten en de vreemde wezens die er leven.

Het gameplaysegment en de volledige State of Play-uitzending zijn hieronder te zien.

Spelers kunnen een transgender personage creëren in Harry Potter-game Hogwarts Legacy.

Bij het opstarten van de game krijgen spelers de optie om verschillende soorten stemmen te kiezen, ongeacht het lichaamstype. Ook krijgen ze de optie of ze aangesproken willen worden als 'tovenaar' of 'tovenares'.

Volgens anonieme medewerkers zijn de opties een tegenreactie op transfobische opmerkingen van Harry Potter-bedenker J.K. Rowling, die vorig jaar daardoor in opspraak kwam. Het management van studio Avalanche Software en Warner Bros. zou zich eerst hebben verzet tegen de transgender opties en eventuele transgender-personages, maar zou uiteindelijk hebben toegegeven aan dat eerste.

Recent kwam de game wederom in opspraak omdat lead designer Troy Leavitt aanhanger zou zijn van Gamergate, een anti-progressieve beweging binnen de game-industrie.

Troy Leavitt, de producent van de aankomende game Hogwarts Legacy, heeft ontslag genomen bij ontwikkelaar Avalanche Software.

Leavitt laat dit op Twitter weten. Hij claimt een goede relatie met de studio en Warner Bros. te onderhouden en in een aankomende video uit te leggen waarom hij is vertrokken. Hij claimt vooralsnog nergens dat hij weg is gegaan door aanhoudende kritiek van gamers.

Leavitt kwam onder vuur te liggen nadat bekend werd dat hij diverse YouTube-filmpjes had opgenomen waarin hij GamerGate verdedigde en kritiek uitte op Anita Sarkeesian's Feminist Frequency-series. Ook maakte hij een video waarin hij de #MeToo-beweging als "morele paniek" bestempelde.

Lees hier het hele artikel. 

Warner Bros.-games Hogwarts Legacy, Gotham Knights en Suicide Squad: Kill the Justice League worden niet op de E3-presentatie van het bedrijf getoond.

Dat is bevestigd door een woordvoerder van Warner Bros. aan TechRadar. Het bedrijf meldde dat het tijdens zijn E3-showcase van plan is om alleen Back 4 Blood te tonen, de spirituele opvolger van Left 4 Dead, eveneens ontwikkeld door Turtle Rock Studios. Ook het Twitter-account van Summer Game Fest bevestigde deze informatie.

Het is opvallend dat het bedrijf voor zover bekend niet van plan is om een andere game te tonen - zeker omdat bovengenoemde titels bij veel gamers langverwacht zijn. Het is niet duidelijk of het te maken heeft met de recente fusie tussen Warner Bros. en Discovery, of dat het simpelweg komt omdat spellen als Hogwarts Legacy en Gotham Knights nog niet ver genoeg doorontwikkeld zijn om te tonen.

Lees hier het hele artikel

Hogwarts Legacy

Warner Bros. heeft een korte teaser van de aankomende Harry Potter-game Hogwarts Legacy getoond.

De teaser is een paar seconden lang en toont hoe het hoofdpersonage - een tovenaarsleerling - opstaat en in zijn slaapkamer rondkijkt. Het is geruime tijd geleden dat er nieuwe beelden van de langverwachte game zijn getoond.

De teaser is een paar seconden lang en toont hoe het hoofdpersonage - een tovenaarsleerling - opstaat en in zijn slaapkamer rondkijkt. Het is geruime tijd geleden dat er nieuwe beelden van de langverwachte game zijn getoond.

Lees hier het hele artikel.

De Harry Potter-game Hogwarts Legacy komt pas ergens na de release van de film Fantastic Beasts 3 uit.

Dat blijkt uit een Toy World Magazine-interview met Rachel Wakley, die verantwoordelijk is voor consumentenproducten bij Warner Bros, zo heeft men op Reddit gespot. Zij meldt dat er twee grote Harry Potter-releases op stapel staan in 2022: een film en een game. Vervolgens noemt ze de film en de game bij naam.

Het was al bekend dat Fantastic Beasts 3 en Hogwarts Legacy in 2022 uitkomen, maar een releasedatum voor laatstgenoemde is er nog niet. De derde Fantastic Beasts-film, die de subtitel The Secrets of Dumbledore draagt, komt op 15 april in de bioscoop te draaien, dus Hogwarts Legacy moet ergens daarna in 2022 uitkomen. Dat is nog steeds een erg ruimte periode, maar fans weten nu in ieder geval dat ze voor 15 april de game niet hoeven te verwachten.

Lees hier het hele artikel.

Warner Bros. heeft Harry Potter-game Hogwarts Legacy onthuld.

Hogwarts Legacy bevat een open wereld en speelt zich af rond 1800. De trailer omschrijft het leerproces van nieuwe tovenaars op Hogwarts, waarna spelers 'een gevaarlijke wereld' in kunnen trekken om op avontuur te gaan. De beelden hinten naar diepe rpg-systemen met een grote hoeveelheid aan keuzes.

Lees hier het hele artikel.