Hitman

De third-person actiegame Hitman, de nieuwe titel in de Hitman-reeks, is het zesde deel in de serie en is vanaf 11 maart 2016 beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. In het spel speel je Agent 47, een goedgetrainde huurmoordenaar die de hele wereld doorreist om zijn doelen uit te schakelen.

In de game krijgen spelers de mogelijkheid mensen op verschillende manieren uit te schakelen en wordt er dus een beroep gedaan op ieders creativiteit. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om mensen uit te schakelen door gebruik te maken van geweren of melee wapens die in het spel te vinden zijn, maar het is ook mogelijk om alles een ongeluk te laten lijken. Spelers kunnen, nadat het doel is verwijderd, zichzelf vermommen als de persoon in kwestie om zo op onbereikbare of afgezonderde plekken te komen. De speler krijgt extra gadgets wanneer missies op bepaalde manieren worden volbracht.

Het spel volgt eenzelfde soort level design als in Hitman: Blood Money en levels zijn ongeveer zes tot zeven keer groter dan in Hitman: Absolution. Spelers zijn weer in staat de game op elk moment te saven, wat eerder niet mogelijk was in Absolution.

De verschillende manieren waarop Hitman verkrijgbaar is

Het werkt zo: vanaf 11 maart is de eerste episode van Hitman verkrijgbaar voor 14,99 euro. Dit zogenaamde Intro Pack bevat een proloog en de eerste paar missies uit het avontuur, die zich in Parijs afspelen. Na het uitbrengen van dit eerste stukje Hitman zullen de developers hun oor te luisteren leggen bij de community om zo alle adviezen en kritieken te kunnen verwerken in de volgende delen, waarvan nummer twee en drie vanaf respectievelijk april en mei verkrijgbaar zijn. Een precieze datum wil men nog niet noemen omdat het onbekend is hoeveel er nog gesleuteld moet worden aan de game na de eerste feedback-ronde. Wél bekend is dat het tweede en derde deel zich in respectievelijk Italië en Marokko afspelen en dat er ook na mei maandelijkse episodes verschijnen.

Elk van deze delen is los te koop voor 9,99 euro, waarbij je sowieso het Intro Pack in bezit moet hebben. Je hoeft echter niet elk deel los te kopen, want er zijn drie verschillende manieren om toch alle content in handen te krijgen.

1. Je pre-ordert of koopt het Full Experience Pack voor 59,99 euro en krijgt toegang tot alle episodische content op het moment dat deze beschikbaar is.*

2. Je koopt het Intro Pack (proloog plus Parijs-missies) voor 14,99 euro en koopt later voor 49,99 euro het Upgrade Pack waarmee je toegang krijgt tot alle overige missies.*

3. Je wacht tot het einde van 2016, wanneer de fysieke disc verschijnt met daarop alle content. De prijs van dit fysieke exemplaar is nog niet bekendgemaakt.

*PlayStation 4-gebruikers krijgen een exclusieve bonusmissie ten tijde van de release genaamd ‘The Director’, die onderdeel is van een zestal bonuscontracten onder de naam ‘The Sarajevo Six’.

Alles over Hitman

Preview: Hitman (hands-on) - Hit-or-miss
Gamer.nl ging alvast aan de slag met wat IO Interactive de ‘first truly episodic AAA game’ ooit noemt. In vijftien jaar tijd is Agent 47 vooral hetzelfde gebleven; de games waarin hij de hoofdrol speelde niet. Vooral Hitman: Absolution week af van het pad dat fans zo waardeerden. Absolution was lineair in plaats van open. Het nam spelers bij de hand om een geregisseerd verhaal te vertellen, waarbij de vrijheid van die spelers in het geding kwam.
Lees de rest van de preview.

Hitmans nieuwe opzet: een overzicht
Waar ontwikkelaar Telltale de kunst van de episodische game al redelijk onder de knie heeft, zijn er nog weinig andere ontwikkelaars die een titel in hapklare brokken aan ons voor willen schotelen. Het distributiemodel dat Telltale aanhoudt wint echter aan populariteit, want ook het nieuwste deel in de Hitman-franchise is opgebroken in verschillende delen.
Lees de rest van het achtergrondverhaal.

Video: 'Nieuwe Hitman krijgt ook release in de winkels'
Gamer.nl interviewde op E3 vorige week Christian Elverdam van IO Interactive. We praatten over de nieuwe Hitman-game die in de maak is bij de studio.
Bekijk het interview.

Preview: Hitman (E3 2015) - Hitpotentie
Hitman-zonder-ondertitel combineert de vrijheid van Blood Money met schaalvergroting zoals mogelijk gemaakt door de huidige generatie consoles en pc. Op de E3 2015 krijgt Gamer.nl een demonstratie van het brede scala aan moordmogelijkheden van Agent 47.
Lees de rest van de preview