game pc

Hardware

Gamer.nl is niet alleen een website waarop je alles kunt lezen over de nieuwste games. Regelmatig plaatsen we ook artikelen over de nieuwste aan games gerelateerde hardware. Gamemuizen en keyboards, gamelaptops en grafische kaarten: voor toegankelijke informatie en keuringen van gamehardware ben je op Gamer.nl op het juiste adres. Op deze pagina vindt je een selectie van de meest interessante artikelen.

Bouw je eigen game-pc

Op Gamer.nl hebben we in 2015 een zesdelige reeks gehad waarin in tekst- en videovorm gebruiksvriendelijk wordt uitgelegd hoe je je eigen game-pc bouwt. Bekijk hieronder de complete reeks in videovorm en volg de linkjes om de artikelen te lezen!

Deel 1: Het moederbord en de processor
In dit eerste deel behandelen we het zenuwstelsel en het hoofd van de pc: het moederbord en de processor.
Lees hier het artikel.

Deel 2: Over behuizingen en voedingen
In het tweede deel van deze serie over het zelf samenstellen en bouwen van je eigen game-pc bespreken we de behuizing en de voeding.
Lees hier het artikel.

Deel 3: Het interne geheugen
In het derde deel van deze serie over het zelf samenstellen en bouwen van je eigen game-pc bespreken we het interne geheugen.
Lees hier het artikel.

Deel 4: De beste ssd
In het vierde deel van deze serie over het zelf samenstellen en bouwen van je eigen game-pc bespreken we de dataopslag.
Lees hier het artikel.

Deel 5: Een oerwoud van videokaarten
In het vijfde deel van deze serie over het zelf samenstellen en bouwen van je eigen game-pc bespreken we het belangrijkste stuk hardware van de game-pc: de videokaart.
Lees hier het artikel.

Deel 6: Randapparatuur, randzaken en de rest
In het laatste deel van deze serie over het zelf samenstellen en bouwen van je eigen game-pc bespreken we de randapparatuur en maken we de pc klaar voor gebruik.
Lees hier het artikel.

Hardware-artikelen

Hardware review: MSI GT72 2PE Dominator Pro
De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.
Lees de complete review

Hardware review: Wheel Stand Pro
Racen in je huis- of hobbykamer kan met allerlei racegames, maar wordt nóg leuker met een racestuurtje, pedalen en wellicht zelfs een schakelpook. De Wheel Stand Pro is een praktische, relatief compacte en betaalbare manier om de benodigde hardware goed te kunnen gebruiken.
Lees de complete review

Hardware review: Asus ROG G20
De Asus ROG G20 is een bijzonder compacte, maar desalniettemin volwaardige desktop-pc, die met zijn weldoordachte design een plekje in de woonkamer verdient. De prestaties van de kleine computer zijn redelijk in orde, maar je betaalt er relatief veel voor. Om die reden, en omdat de het apparaat zich niet volledig laat bedienen vanaf de bank, lukt het de G20 niet om zijn belofte volledig in te lossen.
Lees de complete review

Hardware review: Nvidia Geforce 3D Vision
PC-gamers hebben behoefte aan goede hardware voor ultiem speelgenot, en daarom werpen wij onze blik de komende tijd regelmatig op onder andere muizen, toetsenborden, gaming-PCs en nog veel meer. Vandaag een blik op de Nvidia Geforce 3D Vision.
Lees de complete review

Hardware: Gamemuizen roundup (2015)
Een goede muis is onzichtbaar. De beste muizen vormen zich zo goed naar je hand en vertalen je hand- en polsbewegingen zo natuurlijk en precies, dat je bijna zou vergeten dat je verwoed een ingewikkeld stuk elektronica over het bureau zit te schuiven. Welke muis voor jou de beste keus is, is niet altijd even eenduidig. Daarom zetten we, net als vorig jaar, een meute muizen naast elkaar voor nadere inspectie.
Lees de complete roundup

Small Form Factor-pc’s - Kleine en krachtige hardware
Consoles beginnen steeds meer op pc’s te lijken, zeker nu de hardware in de komende generatie nagenoeg identiek is aan de gemiddelde high-end pc. Maar de trend toont zich ook de andere kant op: pc’s gaan steeds meer op consoles lijken. Een grote rol is daarbij weggelegd voor de Small Form Factor-pc (SFF); een kleiner dan kleine pc. We keken eens naar enkele van deze SFF’s.
Lees de complete achtergrond

Hardware

Hardware: Steam Link
De Steam Link belooft het beste van twee werelden: de mogelijkheid om pc-games in 1080p met 60 frames per seconde te spelen, maar dan op de televisie in je woonkamer. Maar werkt de Link wel zo perfect of is het alsnog slimmer om een lange, dure HDMI-kabel door je huis te trekken?
Lees de rest van het artikel

Hardware review: Samsung U28D590D
De Samsung U28D590D is geen hoogvlieger als het gaat om handige snufjes, maar de monitor produceert opvallend goed beeld voor een tn-paneel. Het scherm is snel, de kleuren zijn goed, de kijkhoeken idem, maar waar de U28D590D bovenal de aandacht mee trekt is de uitzonderlijke scherpte van het beeld door het enorme aantal pixels.
Lees de rest van het artikel

De zeven beste gamemuismatten
Op elke dinsdag in de zomervakantie kiest Daniël zijn zeven favoriete hardware-producten voor de PC en licht hij ze kort toe. Deze dinsdag zijn zeven beste gamemuismatten.
Lees de rest van het artikel

Hardware review: Eizo Foris FS2434
De Eizo Foris FS2434 doet ons wankelen in de overtuiging dat een ips-paneel niet thuishoort in een op gaming bedacht beeldscherm. Het beeld vervaagt mild bij hoge contrasten, maar de prachtige kleuren maken veel goed. Eizo had wel de belabberde speakers achterwege mogen laten, want dat is de enige smet op dit uitstekende beeldscherm.
Lees de rest van de review

Hardware review: Gigabyte GeForce GTX 970
De GeForce GTX 970 is terecht een van de populairste videokaarten van vandaag. Hij rekent zich zonder problemen langs de zwaarste games en heeft daar verbazingwekkend weinig vermogen voor nodig. Een uitstekend stukje techniek, ware het niet dat hij nauwelijks in de computer past.
Lees de rest van de review

Hardware review: be quiet! Silent Base 800
De Silent Base 800 is de eerste computerkast van be quiet! en doet z’n naam eer aan. De kast is lekker stil en laat zich uitgebreid aanpassen. Op het vlak van koeling presteert de Silent Base 800 minder geweldig, maar met de lagere geluidsproductie nemen we dat gebrek voor lief.
Lees de rest van de review

Hardware review: MSI GeForce GTX 970 – De beste kaart voor de beste prijs
De MSI GeForce GTX 970 is op vrijwel elk punt de beste videokaart die we getest hebben. De gpu is snel, goed geprijsd en heerlijk stil. Alleen als het gaat om overklokken moet de MSI GTX 970 zijn meerdere bekennen.
Lees de rest van de review

hardware

Hardware review: Plextor M6e Black Edition
Met een gelikt zwart en rood ontwerp en blauwe led-lichtjes is de Plextor M6e Black Edition de spannendste harde schijf die we ooit hebben gezien. Helaas zijn de prestaties nauwelijks beter dan de doorsnee ssd, ook al zou de pci express-aansluiting veel sneller moeten zijn. Daar willen we niet het dubbele voor betalen.
Lees de rest van de review

Hardware review: AVerMedia Live Gamer Extreme
De Xbox One en PlayStation 4 hebben het opnemen en streamen van games makkelijker gemaakt dan ooit tevoren. Maar als je geen genoegen neemt met de kwaliteit en mogelijkheden die consoles je standaard geven, heb je een capture-kaart nodig. Bijvoorbeeld de AVerMedia Live Gamer Extreme. Is het compacte en eenvoudig te bedienen apparaat de juiste keuze voor de serieuze streamer?
Lees de rest van de review

Hardware review: Alienware Area 51
Met de Alienware Area 51 kun je deze generatie al op de resolutie van de toekomst spelen. De prestaties op 3840 bij 2140 pixels zijn ruim voldoende en de kast ziet er origineel en stijlvol uit. Maar Alienware zou Alienware niet zijn als je er geen klauwen vol geld aan kwijt bent.
Lees de rest van de review

Hardware review: Dell UltraSharp U3415W
De Dell UltraSharp 34 Curved Monitor bewijst dat gebogen monitors zin hebben. Het uitstekend presterende scherm leent zich vooral voor first person shooters, vliegsimulators en andere games die het moeten hebben van immersie. De ongebruikelijke beeldverhouding levert echter problemen op.
Lees de rest van de review

Hardware review: Alienware X51 R3
De Alienware X51 R3 draait goed mee in de kersverse markt van compacte computers, maar ook in de wereld van small form factor-pc’s betaal je extra voor de Alienware-naam. De X51 laat zich eenvoudig gebruiken en de ingebouwde GeForce GTX 960 draait de meeste gangbare games op een ruim acceptabele framerate. De grote troef is echter de Graphics Amplifier van Alienware.
Lees de rest van de review

Hardware review: Xbox Elite controller
De Xbox One-controller is een fijne controller, maar wellicht niet van alle gemakken voorzien. Ben je, bijvoorbeeld als competitieve shooter-speler, wel naar die gemakken op zoek, dan kun je al jaren terecht bij een bedrijf als Scuf, dat andere thumbsticks, trigger stops en pedals op bestaande controllers monteert. Enter Microsofts eigen Xbox Elite-controller.
Lees de rest van de review

Hardware review: Roccat Ryos MK Pro Keyboard - Een overdaad aan functies
De Roccat Ryos MK Pro is een uitstekend en comfortabel toetsenbord dat de gebruiker enorm veel vrijheid geeft. Geinige maar overbodige functies als de uitgebreid in te stellen verlichting drijven de prijs echter te hoog.
Lees de rest van de review

hardware

Hardware review - Corsair Vengeance K70 RGB Keyboard
Als we de gemankeerde feestverlichting niet meerekenen, is de Vengeance K70 RGB een van de beste mechanische toetsenborden op de markt. Compact, uiterst configureerbaar en uitgerust met hoogstaande toetsen en een aangename polsensteun; het luxe keyboard van Corsair vinkt moeiteloos ons wensenlijstje af. De software kan daarentegen wel een opknapbeurt gebruiken.
Lees de rest van de review

Hardware review: Plantronics Rig for PS4, PS3, PSVita
Om tussen de wildgroei van gamingheadsets op te vallen kwam Plantronics een paar jaar geleden al met de Rig gameheadset. Dit was een headset waarmee je niet alleen de voetstappen van je tegenstander in Call of Duty kon volgen, maar ook het gesprek dat je op dat moment via dezelfde headset voert op je mobiele telefoon. Met de ‘Rig for PS4, PS3, PSVITA’ (zo heet ‘ie officieel, korten we vanaf nu even af naar Rig for PlayStation) is Plantronics klaar voor de huidige generatie spelcomputers.
Lees de rest van de review

Hardware review: Sony Wireless Stereo Headset 2.0
'This is for the Players.' Met die woorden sluit Sony iedere (reclame)uiting af. Dat gamen in Sony's visie centraal staat, blijkt ook uit de Wireless Stereo Headset 2.0. Deze headset is duidelijk geen all-rounder, maar zet met zijn geluidskwaliteit en design volledig in op gamen.
Lees de rest van de review

Hardware review: Turtle Beach Stealth 500X Headset
De Turtle Beach Stealth 500X wireless surround-headset voor de Xbox One krijgt veel voor elkaar. De headset kun je urenlang dragen, want het comfort en de accuduur zijn dik in orde. Het geluid prachtig, met veel detail in de hoge tonen. Toch loopt onze ervaring met deze headset op de klippen door een waslijst aan kleine en grote ergernissen.
Lees de rest van de review

Hardware review roundup: Solid State Drives (2015)
De solid state drive is het beste dat de pc-gebruiker het afgelopen decennium is overkomen. Jarenlang ontkurkten de razendsnelle quadcore en het rappe geheugenreepje al de champagne, terwijl de slome mechanische harde schijf klikkend en piepend over de eindstreep strompelde. Erg vervelend, want een pc is zo snel als zijn langzaamste onderdeel. Nu de ssd goed en wel is ingeburgerd, vragen wij ons af: hoeveel heb je aan een ssd tijdens het gamen?
Lees de rest van de roundup

Hardware review: Logitech G910 Orion Spark
De Logitech G910 Orion Spark past perfect in de nieuwe lijn van Logitech Gaming-producten en blinkt uit in comfort. Desondanks komen de eigenschappen die het toetsenbord zijn luxueuze status moeten geven niet goed uit de verf.
Lees de rest van de review

Hardware review: Roccat Tyon – Meer knoppen dan je ooit nodig zult hebben
De Roccat Tyon voert zijn kerntaken bewonderenswaardig goed uit, maar overbodige snufjes halen het niveau omlaag. De toch al prijzige muis doet zichzelf ook geen plezier met de onaangenaam gevormde duimknoppen.
Lees de rest van de review

hardware

Hardware review: Steelseries Siberia Elite Prism
De Siberia Elite Prism produceert prijzenswaardig stereogeluid en zit als gegoten. Als de kwaliteit van het virtuele surroundgeluid net zo hoog was geweest, hadden we zonder morren tweehonderd euro over voor deze headset. Als…
Lees de rest van de review

Hardware review: Razer Blackwidow Chroma – Het klikt
De Razer Blackwidow Chroma is een bijna perfect toetstenbord om mee te gamen. Het bord is compact, uitgebreid te configureren en de heldere klik bij het aanslaan voorkomt onbedoelde aanslagen. Bovendien is dit het eerste keyboard dat ons weet te overtuigen van led-verlichting.
Lees de rest van de review

Hardware review: Alternate Thunderstorm Limited Edition 960
De Alternate Thunderstorm Limited Edition 960 is een prima kant-en-klare kast voor de gamer die een computer zonder gedoe wil hebben. Over een paar onderdelen valt te discussiëren, maar feit blijft dat de mensen van Alternate de perfecte balans hebben gevonden tussen prestaties en prijs.
Lees de rest van de review

Hardware review: Philips 272G5DYEB - G-Sync in volle glorie
Met de 272G5DYEB brengt Philips een puike monitor op de markt. Het scherm oogt goed, is makkelijk te monteren en bedient de Nvidia-gamer op zijn wenken. De G-Sync ondersteuning drijft de prijs jammer genoeg op.
Lees de rest van de review

Hardware review: Informatique inGamer Level 30 game-pc
Fanatieke pc-gamers zullen het luidkeels ontkennen, maar het samenstellen van een eigen pc is een intimiderend karwei. Niet zozeer het in elkaar zetten zelf – met een handleiding en een schroevendraaier kom je heel ver – maar vooral de selectie van onderdelen vormt een ware hersenkraker door het ingewikkelde jargon. Gelukkig bieden winkels als Informatique volledige systemen aan, zodat je gelijk aan de slag kunt.
Lees de rest van de review

Hardware Review: LG 24GM77 – Een gebrek aan goede ideeën
De LG 24GM77 is een degelijke monitor om op te gamen, dankzij de maximale refreshrate van 144Hz en een modus die alle ghosting verjaagt. Een zwakke kleurweergave, slechte kijkhoeken en enkele nutteloze features temperen ons enthousiasme.
Lees de rest van de review

Hardware review: Nvidia Shield Tablet – Naar bed met Lara Croft
De Nvidia Shield Tablet is een tablet die het streamen van games kinderlijk eenvoudig maakt. De bliksemsnelle Tegra K1-processor vreet elke Android-game die hij tegenkomt en de input lag tijdens het streamen van games is verwaarloosbaar. In combinatie met de controller is de tablet echter niet zo handzaam als zijn voorganger en enkele knoppen doen afbreuk aan de verder perfecte aanvulling op je game-arsenaal.
Lees de rest van de review