Game info

Yakuza 4

De actie-avonturengame Yakuza 4 brengt de speler terug naar Tokio, een jaar na de gebeurtenissen uit het derde deel. Het verhaal begint wanneer een man wordt doodgeschoten in het gebied van de Tojo-clan. Wanneer een kleine bende die behoort tot de Tojo-clan probeert vast te stellen wat er gebeurd is, wordt hun leider doodgestoken. De gebeurtenissen leiden ertoe dat vier mannen strijden om geld, macht, status en eer. De speler stapt in wederom in de schoenen Kazuma, maar ook in die van drie andere personages. De gamer beleeft hun verschillende, maar met elkaar verbonden verhalen. Ieder personage moet zijn eigen missies volbrengen en zal het hedendaagse Tokio op een andere manier meemaken. In deze vechtgame duikt de speler diep in de Japanse stad. Niet alleen komt hij in het centrum, ook worden de metrostelsels, duistere steegjes en daken van Tokio bezocht. Daarbij zullen spelers het in vuistgevechten opnemen tegen vele verschillende tegenstanders.

Nieuwste review

Niet iedereen zal de tijd en moeite kunnen opbrengen om het maximale uit Yakuza 4 te halen. Wie dat wel doet, raakt overdonderd door het schitterende verhaal, de bizarre hoeveelheid content en de diep uitgewerkte personages. Het gebrek aan uitdaging en de notie dat veel aspecten ook al in het derde deel zaten, zijn niet relevant genoeg om echt afbreuk te doen aan die totaalbeleving.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Machtig verhaal, vier hoofdpersonages fantastisch uitgewerkt, enorme variatie in elk aspect van de gameplay, de vibe van Kamurocho is top
  • Minpunten
  • Veel bekende zaken uit deel 3, tussenfilmpjes soms te langdradig, veel zijmissies niet relevant genoeg

Artikelen

Screenshots