Game info

Yakuza 3

Yakuza 3 is het officiële derde deel uit de Yakuza-reeks. De game speelt zich af in de moderne tijd en voor een derde keer kruip je in de huid van Kazuma Kiryu. Aan de ene kant wil hij zo min mogelijk met de Yakuza te maken hebben, maar tegelijkertijd wordt hij elke keer weer in het criminele wereldje gezogen. Deze keer begint het spel met Kazuma in een weeshuis aan de Japanse kust. Omdat hij zelf vroeger ook wees was, heeft hij het gevoel dat hij op dat gebied iets terug moet doen. Helaas voor hem blijft zijn oude leven hem achtervolgen. Voordat hij het door heeft, zit hij weer in een verhaal vol liefde, verraad en complottheorieën. In Yakuza 3 kun je met Kazuma door diverse omgevingen lopen. Daarbij stuit je regelmatig op bendeleden die jou proberen af te tuigen. Om je te verweren, ga je de gevechten aan in een afgesloten arena. Hier kun je de vijanden te lijf gaan met je vuisten, benen en diverse wapens. De steden worden bevolkt met allerlei kleurrijke figuren, waardoor er van alles te doen is. Zo zijn er minigames waarin je kunt bowlen, vissen of gokken. Daarnaast kun je arcadehallen bezoeken of Japanse bordspellen spelen. Ook kun je een bezoekje brengen aan de vele cafe's en restaurants die de stedelijke gebieden rijk zijn.

Nieuwste review

Yakuza 3 is opnieuw een sterk avontuur. De actie is lekker overdreven, het verhaal is erg sterk en het virtuele Tokio biedt ongekend veel pleziertjes. Zo hier en daar is te merken dat de game al wat ouder is, maar nog steeds is het een avontuur van grote klasse.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Het verhaal is dramatisch, geloofwaardig en filmisch. In Tokio is meer dan genoeg te doen. De minispellen zijn erg leuk, de actie is bruut en spectaculair.
  • Minpunten
  • Technisch iewat achterhaald. Camera werkt soms niet helemaal lekker.

Artikelen

Screenshots