Game info

XCOM: Enemy Within

XCOM: Enemy Within is een stand-alone uitbreiding op XCOM: Enemy Unknown. De game bevat een nieuwe bron, 'Meld'. XCOM-werknemers moeten snel hun technieken doorontwikkelen om gebruik te kunnen maken van Meld. Daarmee kunnen nog meer nieuwe technieken ontwikkeld worden. Buitenaardse robots zijn steeds effectiever aan het worden en hebben ook twee nieuwe designs. De Seeker is een luchtmachine die onzichtbaar kan worden en kan zich richten op specifieke XCOM-agenten. De Sectoids krijgen een nieuwe kans met de Mechtoid, een grote robot met veel bescherming. Verder wordt ook een nieuwe vijandige factie geïntroduceerd: de Exalt. Deze paramilitaire groep wil de buitenaardse technologie gebruiken om niet alleen van de aliens te winnen maar daarna ook over de aarde te regeren. De XCOM staan in hun weg, dus proberen ze daarmee af te rekenen. Ze zoeken niet openlijk naar gevechten. Spelers moeten in plaats daarvan Intel Scans uitvoeren en soldaten op Covert Missies sturen. Verder kunnen XCOM-agenten nu diverse talen spreken en worden er dertig nieuwe maps toegevoegd. Alle oude maps krijgen ook aanpassingen.

Nieuwste review

Eindelijk zijn de DLC-pakketjes ingeruild voor het echte werk: een uitbreiding die de originele game simpelweg beter maakt. Een paar kleine irritaties blijven bestaan, zoals besturingprobleempjes en visuele eigenaardigheden, maar dat weegt niet op tegen de hoeveelheid nieuwe en uitstekende content die Enemy Within toevoegt. Enemy Unknown-spelers kunnen hier met een gerust hart weer uren in kwijt, en twijfelaars hebben gewoon geen excuus meer.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Originele content opgefrist, nieuwe types soldaten en vijanden, nieuwe factie, hoop kleine verbeteringen, keuzes nog moeilijker
  • Minpunten
  • Kleine irritaties blijven bestaan, duurt even voordat de kern van de nieuwe content aangeboord wordt

Artikelen

Screenshots