Game info

XCOM: Enemy Unknown

Xcom: Enemy Unknown is een strategiegame waarin de speler controle neemt over een geheime paramilitaire organisatie genaamd Xcom. Als leidinggevende moet de speler een wereldwijde invasie van buitenaardse wezens tegenhouden. Het spel focust zich op diepe strategieën en tactische turn-based gevechten in zeventig verschillende missies, waarbij de speler moet onderhandelen met overheden over de hele wereld. De speler moet in Xcom: Enemy Unknown grondstoffen winnen, nieuwe technologieën ontwikkelen, aanvalsstrategieën overzien en individuele tactieken bepalen. Bovendien moet hij zijn eigen Xcom-hoofdkwartier uitbreiden door unieke soldaten te rekruteren en aan te passen en zijn personeel te managen. Naast een verhaalmodus voor een persoon, heeft Xcom: Enemy Unknown ook een online multiplayer waarin twee personen het tegen elkaar opnemen. Hierin kunnen spelers hun eigen legers samenstellen uit een combinatie van menselijke en alien soldaten.

Nieuwste review

XCOM: Enemy Unknown heeft het grootste deel van zijn verwachtingen waargemaakt en is een geslaagde remake van de klassieker uit 1994 geworden. Strategisch is het spel nog altijd even diepgaand en uitdagend als vroeger, maar verwacht geen exacte kopie van het origineel. De game is toegankelijker, opties zijn beperkter en de gameplay een stuk vlotter. Dat is goed nieuws, want het geeft XCOM: Enemy Unknown een modern gezicht, terwijl het ijzersterke concept overeind blijft. Daardoor is deze titel zonder twijfel een van de beste strategiegames van dit jaar.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Strategisch diepgaand, gemoderniseerd zonder het oorspronkelijke concept aan te tasten, goede opbouw van de moeilijkheidsgraad, uitgebreid, herspeelbaarheid, multiplayer veelbelovend
  • Minpunten
  • Grafisch ondermaats, soms eentonig, verhaal, visuele bugs

Artikelen

Screenshots