Game info

World of Warcraft

De nieuwste telg in de kwalitatieve Warcraft-reeks is een massive multiplayer online RPG worden, of kortweg een MMORPG. Een MMORPG is een spel waarbij alles online gebeurd. Er zijn slechts enkele verschillende servers en er is een grote online wereld waar iedereen in rondloopt. De naam van deze wereld in World of Warcraft is Azeroth. Azeroth zit vol met unieke omgevingen. Fans van de serie zullen zich snel thuis voelen; de sfeer van Warcraft kwam nog nooit zo goed tot zijn recht als in deze titel. World of Warcraft speelt zich drie jaar na Warcraft 3 af, en er is dus het een en ander veranderd. Voor er aan een online avontuur begonnen kan worden, zullen er een aantal keuzes gemaakt moeten worden. Zo moet je kiezen tot welk van de acht rassen je gaat behoren. Elk ras heeft negen verschillende personages die naast een eigen uiterlijk ook unieke mogelijkheden heeft. Ieder ras heeft zijn eigen steden en dorpen. De rassen zijn in twee groepen verdeeld; de Horde of de Alliance. Tot de Horde behoren de primitieve en gewelddadige rassen, de Alliance bestaat uit de vreedzamere volken. World of Warcraft is verkrijgbaar voor de PC en ligt vanaf 11 februari in de winkels. Het spel zelf gaat voor een adviesprijs van €44,99 over de toonbank en daarmee kun je één maand zonder extra toelage spelen. Wil je ook daarna gebruik maken van de online diensten, dan dien je ongeveer 12 euro per maand te betalen. Ook is er een Game Kaart te koop voor nog geen drie tientjes, waarmee je 60 dagen kunt spelen.

Nieuwste review

World of Warcraft biedt elk type speler een open wereld waar altijd wel wat te doen is. Of je gek bent van PvP of van PvE, Blizzard Entertainment heeft hun best gedaan om je te brengen wat je wilt zien. Of de grafische kant van de game je aanspreekt valt nog te bezien, het heeft in ieder geval niets te maken met realisme.

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Open en toegankelijke wereld. Ongekende sfeer. Strakke graphics en prima geluid. Draait perfect op low end machines. Pre-pay kaarten
  • Minpunten
  • Heel slecht voor je sociaal leven. Kan saai zijn na het bereiken van de level cap

Artikelen