Game info

World in Conflict

World in Conflict is een 3D strategiespel dat zich afspeelt aan het einde van de Koude Oorlog. Wij weten dat die oorlog nooit een echte oorlog is geworden, maar in World in Conflict gebeurt dat dus wel. De Verenigde Staten en de Sovjet Unie staan lijnrecht tegen over elkaar en vechten de Derde Wereldoorlog uit. Qua gameplay is World of Conflict net even iets anders dan andere RTS-spellen. Een basis bouwen, units trainen, het is allemaal niet nodig. In plaats daarvan word je, na het kiezen van de klasse waarmee je wilt spelen, direct in de actie gegooid. Er is keuze uit vier klassen, te weten Armor-units, Infantry-units, Aerial Units en Support Forces. De eersten hebben de mogelijkheid om tanks en dergelijke naar het slagveld te brengen, Infantry-units zijn de standaard infanterie-eenheden, Aerial Units zijn in staat vliegtuigen en helikopters over te laten komen en Support Forces tenslotte kunnen afweergeschut bemannen. Deze vier klassen zorgen voor het strategische aspect, want World in Conflict is en blijft natuurlijk een Real Time Strategy-game. Het draait immers allemaal om het veroveren van de zogeheten capture points. Het veroveren werkt simpel, maar soms dient de speler meerdere punten tegelijkertijd in te nemen wil hij het gebiedt echt eigen maken. Dit vraagt om een goede samenwerking tussen de diverse spelers; zowel in single- als multiplayer. Het laten sterven van één van je units is geen probleem. Elke unit heeft namelijk een bepaalde puntenwaarde, die langzaamaan terugkomt bij je puntentotaal als deze unit sterft. Dat langzaamaan zorgt voor meer tactisch vernuft; het is dus niet mogelijk om hersenloos al je troepen op de vijandelijke basis af te sturen. Het puntentotaal van alle units, die bij deze aanval een snelle dood gestorven zullen zijn, zal zeer langzaam weer opgeteld worden bij het totaal, waardoor je tijdelijk met een stuk minder units zult zitten. World in Conflict kent ook nog eens een multiplayer-modus voor zestien man maximaal, zowel over LAN als over Internet via het Games for Windows - LIVE-netwerk van Microsoft.

Nieuwste review

World in Conflict is een uitstekende RTS. De gameplay is verslavend en de graphics doen je geloven dat het Rode Leger ieder moment je achtertuin komt binnenstoten. Het spel voelt natuurlijk aan. Micromanagement en goed samenspel worden zwaar beloond.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Lust voor het oog. Toffe singleplayer campagne. Goed gebalanceerde en uitgedachte gameplay. Teamwork is een belangrijke factor tijdens multiplayer
  • Minpunten
  • Een slecht team is funest voor de overwinning online. Héél af en toe een verdwaalde unit

Artikelen

Screenshots