Game info

Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising

Warhammer 40,000: Dawn of War II - Chaos Rising is een stand-alone uitbreiding voor Dawn of War II. De uitbreiding introduceert de 'Chaos Space Marines' en geeft spelers de mogelijkheid om 'Blood Ravens' uit het origineel te importeren. Daarnaast bevat de uitbreiding een campagne met rond de 20 verschillende missies en de level cap is verhoogt naar 30. Daarnaast zijn er meer items te verzamelen. Blood Ravens kunnen zelfs 'Chaos-tainted wargear' gebruiken. Warhammer 40,000: Dawn of War II is het vervolg op Warhammer 40,000: Dawn of War en is een strategiegame die draait om oorlog voeren in het futuristische Warhammer 40,000-universum. Je neemt in de singleplayer van Dawn of War II de leiding op je van de Space Marines en neemt het met hen op tegen de klassieke Orks, de uitstervende Eldar en het in dit tweede deel geïntroduceerde ras de Tyranids: een ras dat enorme zwermen krachtige beesten met tentakels voortbrengt, dat het universum niet anders ziet dan één grote voedingsbron. In Warhammer 40,000: Dawn of War II speel je met slechts een kleine groep marines en is het voor elke ingezette unit apart mogelijk zich te ontwikkelen, wat betekent dat bepaalde units steeds sterker en sterker worden, naarmate ze meer hebben meegemaakt. Hierbij komt dat de omgeving een belangrijke rol speelt in Dawn of War II, wat betekent dat kleine troepen het van een enorme verzameling tegenstanders kunnen winnen als zij beter gebruik maken van de wereld om hen heen. De campagnemodus van Warhammer 40,000: Dawn of War II is zowel alleen als met zijn tweeën te spelen.

Nieuwste review

Chaos Rising is zoals een uitbreiding hoort te zijn, namelijk een toevoeging aan het origineel. De campagne is misschien wat aan de korte kant, maar goed herspeelbaar dankzij het Corruption-systeem en de grotere variatie in missies. De nog altijd ijzersterke multiplayer wordt met nieuwe speelvelden en de Chaos Space Marines alleen nog maar verbeterd, waardoor zowel terugkerende spelers als nieuwkomers niet teleurgesteld zullen worden.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Grotere variatie in missies, herspeelbaarheid, importeren Blood Ravens uit origineel, Chaos Space Marines voor de multiplayer
  • Minpunten
  • Campagne vrij kort, balans tussen Corruption/Redemption, pas optimaal als ook het origineel op de plank staat

Artikelen

Screenshots