Game info

War of the Vikings

War of the Vikings is een multiplayergame van Fatshark. Hetzelfde team dat War of the Roses maakte heeft gewerkt aan deze game. In War of the Vikings hebben spelers controle over een enkele soldaat die voor de Vikings of voor de Saksen. Het spel wordt in de derde persoon gespeeld. Spelers kunnen in War of the Vikings hun soldaat precies vormgeven zoals ze zelf willen. Er kan gekozen worden voor de stijl van de uitrusting van de soldaat, de schilderingen op zijn schild, de haarstijl en baard, wapens en perks. Mensen kunnen tussen drie klassen kiezen: Warrior, Huscarl en Scout. De Warrior heeft gemiddelde bescherming, een zwaard, schild en bijlen om mee te gooien. De Huscarl is een zware jongen en heeft een bijl die met twee handen vastgehouden moet worden. De Scout is erg licht en kan met zijn pijl en boog vijanden van een afstand aanvallen. Hij heeft daarnaast ook een lichte bijl voor aanvallen van dichtbij. War of the Vikings heeft twee gamemodi, die elk met in totaal 64 spelers gespeeld kunnen worden. In Arena heeft iedereen maar één leven en wordt er op een kleine map gespeeld. Spelers blijven wanneer gedood liggen tot ze tot leven worden gewekt tot medespelers. In TMD kunnen spelers zovaak opnieuw tot leven komen als ze willen, maar wordt elke kill wel opgeteld bij de score.

Nieuwste review

War of the Vikings is een typerend voorbeeld van het soort games dat uitgever Paradox Interactive aan de lopende band uitbrengt. Het idee is best tof, maar door veel fouten en bugs is het spel niet onderscheidend genoeg. Jammer, want met voorganger War of the Roses was al een prima eerste stap gezet. Helaas heeft Paradox Interactive ervoor gekozen om War of the Vikings toegankelijker te maken, waardoor er diepgang verloren gaat. Toch is het nog steeds best leuk om je af en toe te storten in de chaotische gevechten en lekker te zwaaien met je bijl.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Besturing uitdagend, duels, chaotische teamgevechten, level-ontwerp
  • Minpunten
  • Veel serverproblemen en -crashes, simplistisch ten opzichte voorgaand deel, stamina-balkje, Vikingthema niet goed uitgewerkt

Artikelen

Screenshots