Game info

Valkyria Chronicles

Valkyria Chronicles is een turn-based strategiegame die zich afspeelt in een fictief Europa van de jaren '30. Het continent is in tweeën gescheurd en opgedeeld in land van de Empire en de Federation. Temidden van de twee rijken ligt het kleine neutrale landje Gallia, waar de Empire het in de game op heeft gemunt. Onder leiding van de held Welkin neem jij het met zijn 7th Platoon op tegen de grotere machten, om erachter te komen dat er een grotere kracht op de achtergrond speelt: het oude ras genaamd de Valkyria. In Valkyria Chronicles neem je het uiteindelijk op tegen dit ras met haar bijzondere krachten, tegen een achtergrond van Europese oorlogsvoering rond de Tweede Wereldoorlog. De game draait hierbij om het zogenaamde BLITZ: Battle of Live Tactical Zone-systeem. Je kunt ervoor kiezen om je troepen te commanderen en ze zo het strijdveld in te sturen, of er je kunt controle nemen over een eenheid en deze vanuit het derdepersoonsperspectief besturen. Door het aangaan en winnen van gevechten krijg je de mogelijkheid bepaalde vaardigheden van verschillende eenheden steeds verder uit te bouwen naarmate het verhaal vordert.

Nieuwste review

Ondanks een paar schoonheidsfoutjes blijft Valkyria Chronicles een uniek spel, dat bruist van kwaliteit. Naast het feit dat het lijkt alsof je in een waterverfschilderij zit, zijn de missies lekker afwisselend en biedt het spel voldoende uitdaging. De besturing voelt erg intuïtief en tegelijkertijd fris aan. Sega heeft met deze turn-based topper een waar pareltje geschapen dat je weken tot maanden aan de buis gekluisterd zal houden als je open staat voor een goed verteld verhaal en liefhebber bent van tactische gameplay.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Grafisch betoverend. Prima audio. Verslavende gameplay. Tot in de puntjes verzorgd. Geslaagde mix van genres
  • Minpunten
  • De AI is soms ondermaats. Overdaad aan filmpjes. Telkens dialogen bij menu’s kan vervelen. Je kunt niet overal achter schuilen

Artikelen

Screenshots