Game info

Turning Point: Fall of Liberty

Turning Point: Fall of Liberty speelt zich af in 1952. In die tijd was de Tweede Wereldoorlog al afgelopen, maar in dit spel is het allemaal anders gelopen. De Duitsers hebben de macht gegrepen in heel Europa en vallen in deze game onaangekondigd New York binnen. Op het moment van de inval staat de bouwvakker Dan Carson boven op een gebouw in aanbouw. het gebouw wordt geraakt en stort in. Carson moet rennen voor zijn leven, van balk naar balk springen en worstelen met Duitse paratroopers die op het gebouw landen. Dit is begin van een alternatieve Tweede Wereldoorlog waarin Carson zijn steentje zal moeten bijdragen. Het grote verschil met andere oorlogsgames is dat je niet opnieuw gevechten zult leveren in bekende Franse dorpjes, of meestrijdt in de slag om Omaha Beach. Je zult nu gevechten moeten leveren met onder andere het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building op de achtergrond.

Nieuwste review

Turning Point: Fall of Liberty is een waar gedrocht. De game klinkt verschrikkelijk, oogt verschrikkelijk en speelt verschrikkelijk. Iedereen die zich aan dit misbaksel waagt, heeft ofwel een plank voor z’n hoofd of laat zich meeslepen door de propaganderende reclames, waar zelfs Geert Wilders een puntje aan kan zuigen. Ook al zou je dit spel gratis bij drie pakjes boter krijgen, dan nog zou je dit wanproduct niet mogen aannemen. Al is het maar om ontwikkelaar Spark Unlimited te laten merken dat wij niet gediend zijn van dit soort praktijken. Zonde, want het uitgangspunt biedt genoeg voer voor een interessante game.

2
Score
20
Score: 20
  • Pluspunten
  • Originele benadering van de Tweede Wereldoorlog
  • Minpunten
  • Plot wordt nauwelijks uitgediept. Audiovisueel enorm gedateerd. Overvloed aan technische fouten. Véél te kort. Verschrikkelijk lineair

Artikelen

Screenshots