Game info

Tron

Tron is een arcade game gemaakt en gedistribueerd door Bally Midway in 1982. Het is gebaseerd op de gelijknamige film van Disney die in hetzelfde jaar verscheen. De gebeurtenissen uit de sciencefiction film waren de inspiratie voor de vier subgames waaruit de game bestaat. Tron bevat enkele karakters en voorwerpen uit de film zoals de Light Cycles, battle tanks en de Input/Output Tower. De game bracht meer op dan de originele release van de film.

Nieuwste review

Tron mocht in zijn tijd misschien een goede game zijn geweest in de arcadehal, tegenwoordig heeft het spel nauwelijks nog bestaansrecht. De Light Cycle-races zijn al vele malen beter uitgevoerd en de andere drie minigames hebben nooit echt wat voorgesteld. Tel daarbij de irritante besturing en de afgeraffelde multiplayer, en je weet dat Tron zelfs de 400 punten die het nu kost niet waard is. Zelfs mensen die verzot waren op de arcadeversie, kunnen hun nostalgische behoeften wel stillen met de probeerversie om erachter te komen dat je sommige herinneringen beter kunt laten voor wat ze zijn.

3
Score
30
Score: 30
  • Pluspunten
  • Light Cycle-races nog enigszins vermakelijk
  • Minpunten
  • Tron heeft de tand des tijds niet goed doorstaan. Stugge besturing. Veel te summier. Geüpdate graphics en multiplayer voegen niets toe

Artikelen

Screenshots