Game info

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction

In Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction zien we Sam Fisher in een rol die we niet gewend zijn. Zijn dochter Sarah is in een auto-ongeluk omgekomen, maar al snel krijgt hij het gevoel dat het ongeluk eigenlijk een moord is. Woedend als hij hierover is, besluit hij daarop te breken met zijn vertrouwde werkgever Third Echelon en zelf naar de waarheid op zoek te gaan. In Conviction is wraak de belangrijkste drijfveer voor Sam. In deze vijfde Splinter Cell-game is stealth nog altijd zeer belangrijk, maar de gameplay is meer dan alleen sluipen door de duisternis. Sam moet vertrouwen op zijn omgeving en snel denkwerk. Je moet je belagers afleiden en gebruik maken van de omgeving, door bijvoorbeeld een lamp naar beneden te schieten en vervolgens van de chaos gebruik te maken om vijanden om te leggen. Daarnaast kan Sam nu ook zijn slachtoffers ondervragen. Hierbij kan hij brute verhoortechnieken toepassen om de waarheid los te krijgen. Ook is er een nieuwe manier om vijanden aan te vallen. Je kunt namelijk met de 'Execution-move' vijanden voorafgaand aan een aanval selecteren, zodat Sam deze meteen neerschiet als je een verrassingsaanval plaatst.

Nieuwste review

Splinter Cell: Conviction slaagt erin stealth toegankelijk te maken voor de massa, zonder dat het meteen een actiegame wordt. Mark and execute is een heerlijke toevoeging die eerder bijdraagt aan de stealthy aanpak, dan dat het de boel versimpelt. Het is alleen jammer dat echt grote, vrij opgezette missies ontbreken.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Mark and execute zorgt voor meer tactiek, effectieve besturing en interface, filmischer en afwisselender, uitgebreide coöperatieve modus
  • Minpunten
  • Te korte singleplayercampagne waardoor echt grote stealth-uitdagingen ontbreken

Artikelen

Screenshots