Game info

The Witcher

The Witcher speelt zich af in een fantasy-wereld waar morele dubbelzinnigheid aan de orde van de dag is en de grens tussen goed en slecht onduidelijk is. De speler is de witharige witcher Geralt, een bekende monsterdoder en zwaardvechter met bovennatuurlijke krachten en reflexen. Terwijl Geralt probeert zijn verloren geheugen terug te krijgen raakt hij ongewenst betrokken bij een wereldwijde machtsstrijd. Het verhaal van The Witcher is volwassen en is minder sprookjesachtig dan de meeste fantasyverhalen. Het verhaal zit dan ook vol met sociale problemen zoals racisme, politiek en genocide. De game speelt zich af in een wereld waar geen goed of slecht is en zit vol met plottwisten en dubbelzinnige morele keuzes die invloed hebben op de verhaallijn. Het spel heeft dan ook drie verschillende eindes. The Witcher is een RPG met snelle actie. De game bevat real-time gevechten die gebaseerd zijn op echte Middeleeuwse zwaardvechttechnieken. Je kunt bovendien uit 250 speciale vaardigheden kiezen die te maken hebben met attributen, vechten en magische krachten om Geralt zo te maken dat hij het beste bij je eigen stijl past.

Nieuwste review

The Witcher is een game die spelers op een volwassen manier laat kennismaken met een knap geschreven, fantasierijk verhaal. Bovendien speelt, ziet en voelt het allemaal goed aan waardoor RPG-liefhebbers heel wat plezier zullen beleven aan de avonturen die de stoere Geralt allemaal meemaakt. Er plakken wel enkele minpunten aan deze titel, zoals het te frequent opduiken van laadtijden en nogal artificieel ogende grenzen van de omgeving. The Witcher blijft daarentegen een goed spel dat zonder problemen in huis gehaald kan worden om tijdens een koude wintermaand helemaal grijs te spelen.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Oogt mooi zonder te belastend voor je PC te zijn. Vechtsysteem voelt fris aan en speelt degelijk. Keuzes die je maakt zijn van belang. Brouwen van drankjes is tof. Volwassen ondertoon
  • Minpunten
  • Animaties lopen vaak niet gelijk met de dialogen. Omgevingen afgebakend door neppe grenzen. Wat teveel laadschermen

Artikelen

Screenshots