Game info

The Walking Dead

The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige strip- en televisieserie. Het verhaal speelt zich af in de tijd dat de hoofdpersoon van de strip, Rick Grimes, nog in coma ligt. Je speelt met ex-gedetineerde Lee Everett, die een poging doet om zijn eerdere daden goed te maken.

Nieuwste review

Eigenlijk zitten er te weinig spelelementen in The Walking Dead om het echt een game te noemen. Door de innemende verhaalwereld, de geweldige stemacteurs en de moeilijke keuzes waar je constant voor staat, komt echter een interactieve beleving tot stand die dat helemaal doet vergeten. Het is een meeslepende vertelling geworden die je gelijk pakt en pas loslaat tot de controversiële conclusie in de laatste aflevering. Door het intelligente keuzesysteem heb je het gevoel zelf het verhaal te maken, wat ervoor zorgt dat je helemaal opgaat in de personages. Echt uitdagend wordt het nooit, maar vooral voor de mensen die van een goed verhaal houden is het een geweldige verrijking van het Walking Dead-universum.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Meeslepend verhaal, geweldige stemacteurs, invloed op de vertelling, op momenten zeer controversieel, spannend, trouw aan het Walking Dead-concept
  • Minpunten
  • Niet echt uitdagend, als game eigenlijk heel beperkt

Artikelen