Game info

The Secret of Monkey Island: Special Edition

De adventure-game die het meeste aanzien heeft en waarschijnlijk ook het grappigst van allemaal is, werd ontworpen door LucasArts. Dit bedrijf heeft nogal wat sterke adventure-games gemaakt, maar The Secret of Monkey Island spant de kroon. Deze point & click-adventure vertelt het verhaal van Guybrush Threepwood die besluit om piraat te worden. Dit kan hij echter niet zomaar worden, hij moet bewijzen dat hij het beroep aankan. Het verhaal zit bomvol met hilarische taferelen en dialogen, waardoor je de game nooit serieus kunt nemen. Zo beland je af en toe in gevechten waarbij je alleen maar iemand voor gek hoeft te zetten. Degene die iemand het beste voor paal kan zetten wint. Samen met een bevallige dame moet Guybrush de bad guy LeChuck zien te verslaan. Er moeten veel puzzels opgelost worden en deze zijn vaak knap lastig. The Secret of Monkey Island: Special Edition is een remake van de befaamde point & click-adventure. Speciaal voor deze remake heeft de game een grafische oppoetsbeurt ontvangen. Daarnaast zijn de personages voorzien van stemmen, zodat het verhaal van extra kracht voorzien wordt.

Nieuwste review

Eigenlijk valt er weinig echt aan te merken op The Secret of Monkey Island: Special Edition. Voor slechts een schandalige 800 punten krijg je de beste adventuregame aller tijden, met een grafische update die in alles de liefde voor het origineel uitstraalt. Voor het eerst is alles ingesproken door de stemacteurs die al uitstekend werk leverden in de latere delen en nu opnieuw geen steekje laten vallen. The Secret of Monkey Island: Special Edition biedt uren spelplezier voor zowel fans als nieuwkomers.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Liefdevolle overzetting. Stemmen geven personages nog meer karakter. Op elk moment wisselen tussen vroeger en nu. Interface helpt de gebruiker een handje
  • Minpunten
  • Kleine interfaceprobleempjes

Artikelen

Screenshots