Game info

The Orange Box

Half-Life 2: The Orange Box is een verzameling van 5 games en uitbreidingen. Het pakket bevat Half-Life 2 en de uitbreidingen Episode One en Episode Two. Daarnaast zitten ook de games Team Fortress 2 en Portal in het pakket. Alle games draaien op Valve's eigen Source Engine. Deze engine zorgt voor zeer mooie graphics. Dit zie je onder andere goed terug in de gezichtsanimaties van de verschillende personages van Half-Life 2. Elk gezicht heeft veertig verschillende gezichtsspieren en kan daardoor vele emoties hebben. Het belangrijkste verschil ten opzichte van andere engines zijn de verbeterde 'physics'. Veel natuurkundige wetten zoals die van zwaartekracht, wrijving, massa en drijfkracht zijn zeer realistisch verwerkt in deze game. In Half-Life 2 pak je met Gordon Freeman het breekijzer weer op. Hij komt terecht in de aardse stad City 17. De stad krioelt van de buitenaardse wezens en is een soort politiestaat geworden. Freeman helpt de rebellen in een poging de aarde te bevrijden van een dictator en van de wezens die in de eerste game zijn vrijgekomen. Episode One en Episode Two zijn twee uitbreidingen van Half-Life 2. Portal is een puzzelgame waarin je portalen moet maken. Door eerst op een plek in een muur te schieten open je de ingang van een zo'n portaal. De uitgang komt waar je de tweede portaal schiet. Als je bijvoorbeeld over een ravijn wilt komen, dan schiet je eerst in de muur vlak naast je een portaal en vervolgens in de muur aan de overkant van het ravijn. Als je dan door de portaal aan jouw kant stapt, kom je bij de andere portaal er weer uit. Team Fortress 2 is een online first person shooter met een tekenfilmachtig uiterlijk. In het spel strijden twee teams tegen elkaar en moeten de spelers in een team goed samenwerken en tactisch spelen om de overwinning te behalen. In het begin van een spel kun je uit negen verschillende rollen kiezen, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. De Heavy is bijvoorbeeld zeer zwaar bewapend, maar erg traag. De Scout is erg snel, maar heeft zwakke wapens. De Engineer kan geautomatiseerde machinegeweren bouwen, de Pyro heeft een vlammenwerper en de Medic kan zijn teamgenoten genezen. Spelers die voorzichtiger te werk willen gaan kunnen zich als Spy vermommen als één van de tegenstanders. Andere rollen zijn die van de Soldier, de Sniper en de Demoman. Het spel verzamelt tijdens het spelen allerlei statistieken over je speelstijl. Denk hierbij aan je populairste rol in het spel, je favoriete wapen, het aantal vijanden dat je hebt neergeschoten, het aantal dat je binnen een beurt hebt neergeschoten en veel meer. Uiteraard kun je al deze statistieken vergelijken met die van spelers over de hele wereld.

Nieuwste review

Als je een geschikte PC of een Xbox 360 hebt, koop dan The Orange Box op één van die platformen. Maar als je alleen op de PlayStation 3 Valve’s meesterwerkje kunt spelen, aarzel dan niet. De zogenaamde problemen die deze port zou hebben, zijn zwaar overdreven door andere media. Ja, de PlayStation 3-versie is de mindere versie, maar nee, deze versie is niet mislukt en is prima te spelen. Ook op de PS3 komt dit Half-Life 2-pakket ten volste tot zijn recht.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Eén van de beste shooters ooit….. …en twee aanvullingen…. …plus een unieke platformgame…. …en online fun…. …maken een geweldig pakket!
  • Minpunten
  • Zeldzame framerate problemen…. …en wat lange laadtijden…. …dus op de PC en Xbox 360 is Orange Box beter

Artikelen

Screenshots