Game info

The Legend of Zelda: Twilight Princess

In The Legend of Zelda: Twilight Princess maakt Link zijn terugkeer. Link is opgegroeid in een klein landelijk dorpje en wordt door de burgemeester opgeroepen om deel te nemen aan de Hyrule Summit. Het trekt erop uit zich bewust van het donkere lot dat is neergedaald over het koninkrijk. Wanneer hij in de Twilight Realm terecht komt dat Hyrule bedekt, verandert hij in een wolf en wordt gevangen genomen. Een mysterieus figuur genaamd Midna helpt hem te ontsnappen. Met behulp van haar magie gaan ze op weg om het land te bevrijden van de schaduwen. Naast Link, Zelda en Midna zijn er een hoop karakters in The Legend of Zelda: Twilight Princess waaronder nieuwe, maar ook oude bekende. Link moet de donkere schaduw over Hyrule verdrijven door puzzels op te lossen en zich een weg te vechten door gevaarlijke kerkers. In de Twilight Realm zal hij gebruik moeten maken van zijn vaardigheden als wolf en de magie van Midna. Naast zijn vertrouwde schild en zwaard kan Link als mens gebruik maken van pijl en boog, vechten op de rug van zijn paard en gebruik maken van een hoop nieuwe en bekende voorwerpen.

Nieuwste review

Zelda is niet revolutionair, het doet weinig echt nieuw en het is zelfs een beetje makkelijk te noemen. Toch verdient Twilight Princess niet minder dan de 10, omdat alle elementen op zo n prachtige manier samenwerken. Het spel behoort tot de top in het genre en is DE reden om een Wii te kopen!

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Het verhaal en de personages zijn onwijs meeslepend. Artistieke pracht is ongekend. De controls van de Wii worden bijzonder goed gebruikt. Het spel is bijzonder groot en er is zoveel te doen. Zelda is terug en hoe!
  • Minpunten
  • De controls vergen wat gewenning. Het save-systeem is misschien wat achterhaald, omdat Link aan het begin van een gebied gezet wordt

Artikelen