Game info

The Legend of Zelda: The Wind Waker

De schok was groot onder de Zelda-fans toen er voor de eerste keer beelden vrijkwamen van The Legend of Zelda: The Wind Waker. De serie werd prompt van zijn realistische uiterlijk ontnomen en ging verder met een cell shaded-stijltje. Iedereen reageerde licht verontwaardigd, maar Nintendo bewees dat dit niet nodig was. Je speelt in deze game met een jonge versie van Link, die dit keer zijn zusje Aryll moet bevrijden van de duivelse Ganondorf. Hoewel de game wat kinderlijk oogt, is deze editie ook weer prima te verteren voor de oudere gamer. Wind Waker bevat alle aspecten die van Zelda een grote serie maakten, kerkers die je moet doorploegen, grote omgevingen die zijn te verkennen, puzzels om op te lossen en gevechten met memorabele eindbazen. De grote troef van de Wind Waker is echter het zeilen. Om bij nieuwe gebieden te komen moet je namelijk met een boot varen over een grote open zee. Niet alle gamers konden dit appreciëren, maar het varen werkt en voelt goed. Het aparte stijltje zorgt ervoor dat deze Zelda-game zijn eigen identiteit heeft en daarmee past hij prima tussen het rijtje van zijn voorgangers.

Nieuwste review

De HD-remake van Wind Waker laat zien hoe sterk het oorspronkelijke GameCube-spel was. In bijna alles voelt deze versie aan als een eigentijdse en frisse Zelda die zeker voor nieuwkomers absoluut de moeite waard is. Wie de GameCube-versie nooit heeft gespeeld (om wat voor reden dan ook) heeft nu een nieuwe kans om deze ten onrechte ondergewaardeerde Zelda alsnog te beleven. Kleine besturingsproblemen en saaie zeilmomenten doen weinig afbreuk aan een magische ervaring.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Schitterend vormgegeven, speelt heerlijk, veel persoonlijkheid, veel te ontdekken
  • Minpunten
  • Kleine besturingsproblemen, niet echt nieuwe content, Tingle is een engerd die bij kinderen vandaan gehouden moet worden

Artikelen

Screenshots