Game info

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

In The Legend of Zelda: Spirit Tracks heeft Link de boot uit Phantom Hourglass ingewisseld voor een locomotief. Met deze locomotief, die overigens ook een groot boordkanon heeft, kun je de wijde wereld van Hyrule ontdekken. Hierbij moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met spoorwissels en vijanden op het spoor. Link krijgt in Spirit Tracks de hulp van een Phantom. Dit gepantserde spook kan ingezet worden om puzzels op te lossen of om Link te behoeden voor gevaar in gevechten met monsters. De Phantom kan met de stylus bestuurd worden en is bestand tegen vuur, waardoor hij op plekken kan komen die Link zelf niet kan bereiken. Ook krijgt Link de beschikking over nieuwe wapens, zoals de zweep en de mogelijkheid om een wervelwind op te roepen. Deze voorwerpen kunnen niet alleen in gevechten gebruikt worden, maar ook benut worden om de vele puzzels in het spel op te lossen. Net als in Phantom Hourglass, kun je ook in Spirit Tracks allerlei aantekeningen maken op de kaart, om de tocht door de kerkers prettiger te maken. Spirit Tracks bevat ook een multiplayermodus: de Battle Mode. Hierin kun je het met vier spelers tegen elkaar opnemen in zes verschillende multiplayerlevels, waarbij elk van de arena's zo zijn eigen stijl heeft. Zo is er de Fire Arena, die zoals de naam doet vermoeden een gevaarlijke vuurzee bevat. In de Battle Mode draait het erom de andere spelers te verslaan door de meeste Force Gems te verzamelen. Om de tegenstanders de loef af te steken, zijn er voorwerpen te vinden, zoals bliksemschichten en valkuilen, waarmee je andere spelers kunt hinderen.

Nieuwste review

Hyrule is één van die werelden waar je graag wilt zijn. Het is er ontzettend sfeervol, er wonen talloze interessante personages en er zijn een aantal fantastische kerkers te vinden. Het spelen van The Legend of Zelda: Spirit Tracks is dan ook een groot feest. Of het nu gaat om het puzzelen, treinen of vechten, alles is geweldig om te doen. The Legend of Zelda: Spirit Tracks doet de franchise dan ook meer dan genoeg eer aan.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Sublieme uitwerking van de kerkers. Samenwerking tussen Link en Zelda. Audiovisueel een pareltje. Treinen is leuker dan met de NS. Besturing werkt als een trein
  • Minpunten
  • Niet de meest vernieuwende Zelda. Blazen om de panfluit te gebruiken

Artikelen

Screenshots