Game info

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass is het debuut van Link en The Legend of Zelda-reeks op de Nintendo DS. De game is een direct vervolg op de GameCube-titel The Legend of Zelda: The Wind Waker en gaat verder met het verhaal. Link, Tetra (ook wel bekend als prinses Zelda uit het gevallen Hyrule) en haar piratenteam bevaren de oceaan opzoek naar nieuwe landen. Op hun avontuur komen ze terecht in een gebied waar een dikke mist hangt. Hier ligt een eenzaam spookschip en Tetra besluit hierop in haar eentje op onderzoek uit te gaan. Aan boord van het schip wordt ze ontvoerd! Het spookschip en Tetra verdwijnen en Link en zijn elfje Ciela moeten haar redden door de Phantom Hourglass te vullen. Dit eeuwenoude voorwerp beschermt hun tijdens hun avonturen in vervloekte kerkers en staat hen bij op hun zoektocht naar de prinses. Door gebruik te maken van de stylus kun je bewegen, vechten, zeilen, noties maken en omgaan met andere personages. Als je Link op een ontdekt eiland bestuurd kun je hem naar voren laten te bewegen door op het scherm voor hem te tikken. Op dezelfde wijze kun je met de omgeving omgaan en informatie van personages om je heen winnen. Op zee kun je zielen door simpelweg het pad van Link’s schip uit te tekenen en kun je het kanon aan boord op vijanden afvuren door op het scherm te tikken. Link’s iconische zwaard vecht vaardigheden worden ook bestuurd door middel van het touchscreen. De stylus gebruik je in gevechten door te tikken en snel lijnen te tekenen. Je kunt ook een vijand in het vizier houden door op de vijand te tikken, waardoor Link automatisch een aanval op deze uitvoert. Om de bekende draaiaanval uit te voeren moet je een cirkel rond Link tekenen. Naast de gevechten zul je voorwerpen vinden, zoals Link’s boog, boemerang en bommen. Deze worden allemaal bestuurd via de stylus, waardoor er een nieuwe dimensie ontstaat bij het oplossen van puzzels. Zo gebruik je de boemerang door een pad op het scherm te tekenen die de boemerang zal volgen. Voor de eerste keer in een The Legend of Zelda-game kun je ook de kaart op het onderste scherm plaatsen en belangrijke aantekeningen op een gebied maken of gevaarlijke gebieden markeren. Naast het touchscreen wordt ook gebruik gemaakt van de ingebouwde microfoon. Naast het avontuur om Tetra te redden bevat de game ook een multiplayer modus waar twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen via de Nintendo Wi-Fi Connection of via de draadloze verbinding van de DS. Hierin neemt één speler de rol aan van Link en moet deze zoveel mogelijk punten zien te scoren door diamanten terug naar zijn basis te brengen. De tegenstander bestuurt de Phantoms en moet proberen Link zijn kostbare schatten te laten vallen.

Nieuwste review

Er vallen heel wat uurtjes speelplezier te halen uit de multiplayer mode, al blijft het gedeelte waarin je op je eentje op pad gaat natuurlijk het belangrijkste uit Phantom Hourglass. Aan het einde van de rit is het duidelijk dat Nintendo het eerste avontuur van Link op de DS erg vermakelijk heeft weten weer te geven zonder de bekende “het is slechts een handheldgame”-houding aan te nemen. The Legend of Zelda: Phantom Hourglass is een volwaardige titel die door elke zichzelf respecterende DS-bezitter in huis moet gehaald worden zonder ook maar één moment te twijfelen.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Grafisch mooiste 3D-game voor de DS tot nu toe. Multiplayer zorgt voor de nodige uurtjes extra speelplezier. Varen op zee minder saai dan tijdens The Wind Waker. Maakt volop gebruik van alle unieke DS-eigenschappen. Erg toffe randactiviteiten aanwezig
  • Minpunten
  • Speelduur is beduidend korter dan anders

Artikelen

Screenshots