Game info

The Last Tinker: City of Colors

The Last Tinker: City of Colors speelt zich af in de papierwereld Tinkerworld. Hierin is alles van papier en lijm gemaakt en de wereld is ontstaan dankzij het inbeeldingsvermogen en de creativiteit van zijn inwoners. Helaas staat de wereld stil door onderlinge conflicten. Het is aan Tink om Tinkerworld te redden van het alles bedekkende wit. Spelers zullen onder meer Colortown bezoeken en aan de slag gaan met drie primaire kleuren die staan voor verschillende emoties. Met rood zijn vijanden boos te maken, met groen bang te maken en met blauw maak je ze verdrietig om zo verschillende puzzels op te lossen en obstakels te overkomen.

Nieuwste review

Het vrolijke papier-maché uiterlijk en een volwassen racisme-metafoor suggereren dat The Last Tinker: City of Colors weleens een intelligent kunstwerkje zou kunnen zijn. Niets is minder waar; het blijven slechts charmante omhulsels voor een verder oerdegelijke platformer. Hier en daar weet de game zeker te vermaken, maar echt memorabel wordt het nooit. Voor ons dan, voor kleine kinderen is The Last Tinker: City of Colors een stuk geschikter. 

6,5
Score
65
Score: 65
  • Pluspunten
  • Charmante esthetiek; vlotte, gevarieerde gameplay
  • Minpunten
  • Flauwe dialogen; verhaal komt niet echt van de grond; zowel de platform-elementen, de gevechten als de puzzels hadden meer diepgang mogen hebben

Artikelen

Screenshots