Game info

The Last Story

The Last Story is een Role Playing Game van maker Hironobu Sakaguchi die zich afspeelt op het Lazulis-eiland. De speler wordt in de game op een emotionele reis genomen met een moderne insteek en coherent vechtsysteem. Aanvallen kunnen uitgevoerd worden op grond van magie, mêlée, afstand en een combinatie van deze elementen. Ook verzamelde objecten spelen hierin een belangrijke rol. Deze kunnen van dienst zijn in het uitspelen van missies. De speler neemt de rol aan van de huurling Zael en zijn partners en ondergaat verschillende missies waarin het eiland in zijn geheel verkend wordt. Het uiteindelijke doel van Zael is om zijn leven als huurling achter zich te laten om ridder te worden. Naast het verhaal in de singleplayer bevat de game ook multiplayer-modi zoals Deathmatch, Team Deathmatch en diverse coöp-modi. Dit alles kan gedaan worden met het personage dat in de singleplayer is ontwikkeld.

Nieuwste review

De vormgeving van The Last Story doet vermoeden dat het om een stereotype Japans rollenspel gaat, maar verkijk je hier niet op. Het is in wezen een vlot en gedurfd actiespel dat slechts in specifieke tussenstukken en door het klassieke verhaal neigt naar een RPG. Deze insteek verrast, zorgt voor een heerlijke flow en is bijzonder eigentijds.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Lekker vlot tempo, doch zeker vijfentwintig uur lang, goed doordacht game- en leveldesign, vormgeving
  • Minpunten
  • Tussenstukken in overkoepelende stad (lees: hub) vormen een te groot contrast met de rest, zeker de eerste vijftien uur wel erg makkelijk

Artikelen

Screenshots