Game info

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim is het vervolg op Oblivion. Skyrim is de provincie die het meest noordelijk ligt in het keizerrijk Tamriel. Het is er vreselijk koud en erg bergachtig. Ondanks dat het gebied vrij onherbergzaam is, wonen elven en mensen er al generaties lang en hebben zij zich over de gehele provincie verspreid. Spelers zetten voet in de grote open wereld van Skyrim op het moment dat het keizerrijk in de problemen is. De koning van Skyrim is vermoord en verschillende partijen strijden om de troon. Ondertussen dreigt er een nog groter gevaar: draken zijn teruggekeerd naar Tamriel. Het rijk wacht op de legendarische held die als enige een draak kan verslaan. De speler stapt in de schoenen van deze held en gaat met hem op een groots avontuur. Hoe spelers dat doen, is afhankelijk van hun eigen keuzes. Spelers kunnen als allerlei soorten personages spelen, hun eigen keuzes maken wat betreft de missies die ze op zich nemen, de plaatsen die ze willen bezoeken, de vaardigheden die ze willen ontwikkelen, de wapens en toverspreuken die ze willen gebruiken. Er zijn honderden wapens, spreuken en vaardigheden om uit te kiezen. Deze zijn hard nodig in de strijd tegen de vele vijanden die Skyrim kwijt is, met de draken als hoogtepunt.

Nieuwste review

The Elder Scrolls V: Skyrim is Bethesda’s magnum opus. De game combineert de beste elementen van Morrowind, Oblivion en Fallout 3 tot een voortreffelijk geheel. De kwaliteit, maar vooral ook de kwantiteit van hetgeen Skyrim te bieden heeft, is ontzagwekkend. Hoewel de game enkele nadelen van zijn voorgangers overneemt, is Skyrim met gemak een meesterwerk.

9,5
Score
95
Score: 95
  • Pluspunten
  • Het beste van alle voorgaande delen gecombineerd, gigantische en gevarieerde spelwereld, houdt je met gemak weken zoet
  • Minpunten
  • Gevechten blijven chaotisch spelen, loopt soms vast (360-versie)

Artikelen

Screenshots