Game info

The Darkness

The Darkness is gebaseerd op de gelijknamige comics, die al een aantal jaren lopen. Ontwikkelaar Starbreeze heeft in principe hoofdstukken en onderdelen van diverse verhaallijnen uit de comic-reeks gecombineerd tot een game. Uiteraard hebben ze daarbij dingen weg moeten laten of juist iets toe moeten voegen om het ook als game interessant te houden. De hoofdrolspeler in The Darkness heet Jackie Estacado. Hij heeft een slecht betaalde, maar spannende baan voor de Franchetti familie. Wat hij doet? Mensen in opdracht vermoorden. Hitman zijn dus. Jackie heeft een speciale band met zijn baas (en oom) Paulie. Paulie is namelijk een eikel eerste klas die direct in het begin van de game Jackie probeert te vermoorden. Als verjaardagscadeau nog wel, want Jackie wordt 21 in het begin van het spel. En laat dat nou net de leeftijd zijn dat The Darkness -- een monsterlijke kracht -- in een lichaam tot verdere ontwikkeling komt. Jackie overleeft hierdoor de aanslag en ontwikkelt zich als een superheld met fenomenale krachten. De ideale manier om de leiding over de maffiafamilie op te eisen. Dat gaat echter niet over rozen. Jackie heeft de krachten namelijk niet direct 100% onder controle. Als speler moet je proberen The Darkness in stand te houden en niet te verliezen van deze duistere en mysterieuze krachten. The Darkness is een grimmige, bijna film noire-achtige shooter die zich afspeelt in een typisch neergezet New York met smakelijk comic-sausje. Zo heb je typische New York-accenten bij de hoofdrolspelers en uitgesproken in de monologen die getoond worden tijdens het laden van nieuwe levels. Via metrostations kun je van district naar district reizen. Het spel kent dus een soort free-roaming modus.

Nieuwste review

The Darkness lost al zijn beloftes in en doet zelfs meer dan dat. Van begin tot einde is het spektakel alom, waarbij de stijl en souplesse van de actie enorme indruk wekken. De verhaallijn en de sfeer zijn geweldig, waardoor je alle ingrediënten hebt voor een hele goede first-person shooter. En dat is The Darkness dan ook.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Geweldige audiovisuele presentatie. Enorm stijlvolle actie. IJzersterke verhaallijn. Imponerende sfeer. Speel zoals je zelf wilt
  • Minpunten
  • Open aanpak komt niet uit de verf. Laatste level valt wat tegen. Multiplayer leuk, maar nog te laggy

Artikelen

Screenshots