Game info

Test Drive Unlimited

Test Drive Unlimited is de allereerste M.O.O.R.-game. M.O.O.R. staat voor Massively Open Online Racing en houdt in dat de speler in een open wereld online kan rondrijden en duizend andere racers kan tegenkomen. De open wereld is in dit geval een Hawaïaans eiland waar je dus al rijdend veel andere gamers zult tegenkomen. Die kun je vervolgens uitdagen voor een race. Het is mogelijk om met acht personen tegelijk te racen. Test Drive Unlimited is een spel waar je je weken mee kunt vermaken, omdat het zo uitgebreid is. Net als in veel andere racespellen begin je in een goedkope auto en zul je je langzaam maar zeker opwerken naar de echt 'wrede' wagens. Door het kopen van meer en meer auto's leg je vanzelf een hele garage aan. De game hoeft echter niet online gespeeld te worden, ook offline kun je racen met ruim 125 gelicenseerde auto’s en motoren op het exotische eiland. Denk hierbij aan exclusieve merken als Ferrari, Lamborghini, Ducati, Aston Martin, Mercedes, Saleen, Shelby en Jaguar. Het scala aan auto's is op zijn zachts gezegd indrukwekkend te noemen, van Lamborghini kent men bijvoorbeeld al de vier voornaamste wagens. Deze zijn allemaal naar eigen wensen aan te passen. Door te racen verdien je namelijk geld en met dit geld kun je nieuwe auto’s en motoren kopen, maar ook nieuwe onderdelen om het innerlijk en uiterlijk van je auto te veranderen. Tevens kun je nieuwe kleding voor je karakter kopen en huizen en garages. Naast bovenstaande punten kun je jezelf bezighouden luisteren naar de radio of... stoeien met de politie. De mannen in blauw weten van wanten en zullen er alles aan doen om jou te pakken als je het te bont maakt. Denk daarbij aan wegblokkades en ramacties om uiteindelijk jou tot stilstand te brengen en een dikke verkeersboete uit te delen. Je kunt je dus als een gek misdragen, maar dat is dan wel een duur grapje.

Nieuwste review

None

Op een gegeven moment gaat het racen op Oahu toch wel een beetje vervelen omdat je niet echt verschillende uitdagingen voor je kiezen krijgt. Je wilt eigenlijk alleen langer op het eiland blijven om zoveel mogelijk auto’s en de duurste crib te verzamelen. Door het feit dat het op de wegen op Oahu erg rustig is, zal je al snel terugverlangen naar gezelliger en drukkere plekken waar je auto een stuk lekkerder rijdt en er meer competitie voorhanden is. Het PS2-tripje naar Hawaï is dit jaar helaas een stuk minder geslaagd dan het heerlijke reisje dat we vorig jaar gemaakt hebben op de Xbox 360.

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Racen met mooie bolides op een tropisch eiland!. Grote, open racewereld. Zelf uitstippelen van je route (m.b.v. GPS)
 • Minpunten
 • Wegligging is van een bedenkelijk niveau. Weinig variatie in races. Geen schade model. Niet zo zonnig als de Xbox 360 versie

Artikelen

  16:19
  1
  Review
  16:19
  1
  Review
  Test Drive Unlimited (PS2)

Screenshots