Game info

Tales of Monkey Island - Episode 101: Launch of the Screaming Narwhal

Launch of the Screaming Narwhal is de eerste aflevering en daarmee het begin van de Tales of Monkey Island-serie. Tales of Monkey Island zet het verhaal van de klassieke Monkey Island-reeks voort, wat betekent dat spelers wederom aan de slag kunnen met de blonde antiheld en wannabe-piraat Guybrush Threepwood. In Tales of Monkey Island moet Guybrush Threepwood zijn geliefde Elaine Marley wederom uit de handen van de kwaadaardige zombiepiraat LeChuck redden. Dit mislukt, waardoor de hand van Guybrush wordt geïnfecteerd met “Pox of LeChuck”, terwijl LeChuck in een mens veranderd. Het is aan de speler Guybrush te helpen een uitbraak van het virus te voorkomen en het verhaal tot een goed einde te brengen. De Tales of Monkey Island-serie zet de traditionele point-and-click-opzet van de verschillende adventureklassiekers uit de jaren '90 voort in een volledig driedimensionaal gerealiseerde wereld. Door verschillende voorwerpen op te sporen, deze te combineren en gesprekken met personages te voeren los je puzzels op en kom je verder in de game.

Nieuwste review

Conclusie

  • <p>Tales of Monkey Island is een goed nieuw deel in de Monkey Island-reeks. Het is een leuke aanwinst in het episodische aanbod van Telltale Games en zal de honger van fans van de reeks toch even stillen. Helaas wel in de wetenschap dat het niveau van destijds, waarschijnlijk nooit meer gehaald gaat worden.</p>
    Score: 70 Goed
    • Goede puzzels. Humor. Prima lengte voor een episode
    • Nieuwe personages zijn niet heel sterk. Interface beetje omslachtig

Artikelen

Screenshots PC


Screenshots WiiWare


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord