Game info

Super Smash Bros. 4

In Super Smash Bros. 4 gaan verschillende Nintendo-personages uit verschillende gameseries met elkaar op de vuist. In speciale omgevingen, eveneens afkomstig uit allerlei Nintendo-games is het mogelijk om met onder meer Mario, Donkey Kong, Bowser, Kirby, Prinses Peach en Pikachu te vechten. Nieuw speelbaar in deze editie van Super Smash Bros. 4 zijn de personages Rosalina uit Super Mario Galaxy, de Pokémon Greninja en Charizard, de bokser Little Mac uit Punch-Out!!, de dorpsbewoner uit Animal Crossing en de Wii Fit-trainer. Ook het Capcom-personage MegaMan maakt zijn opwachting. Ieder personage heeft een scala aan vechtmoves tot zijn beschikking in Super Smash Bros. 4 die gedurende gevechten gebruikt kunnen worden. Ook heeft elk personage zijn eigen speciale move die afhankelijk van het personage van kracht en effect verschillen. Per gevecht kunnen verschillende regels worden ingesteld, zoals wanneer iemand tot winnaar wordt uitgeroepen, of er een tijdslimiet is en welke voorwerpen gedurende gevechten kunnen verschijnen. De game is zowel speelbaar voor één als meerdere spelers. Naast de standaard modus waarin spelers in arena’s met elkaar op de vuist gaan, komen er ook andere spelmodi beschikbaar. Voor de Nintendo 3DS-versie is de modus Smash Run exclusief beschikbaar. Spelers kunnen vechters die zij in de Nintendo 3DS-versie hebben aangepast, overzetten naar de Wii U-versie. Het is niet mogelijk om met de 3DS-game het op te nemen tegen de Wii U-versie.

Nieuwste review

De Wii U-versie van Super Smash Bros. is zonder twijfel de meest gevulde van allemaal. De vechtgame biedt een fijn totaalpakket voor zowel beginners als veteranen, waarbij de gevechten met in totaal acht spelers voor een hoog partygehalte zorgen. Dat is leuk, maar we hadden wel graag iets meer focus en verfijning gezien: de nieuwe mogelijkheden zijn namelijk niet allemaal even goed uitgewerkt.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Boordevol (nieuwe) content en mogelijkheden, goede balans in vechtmechanieken, met acht spelers lokaal samen te spelen
  • Minpunten
  • Mist focus en verfijning op diverse fronten, vreselijke menustructuur

Artikelen

Screenshots